Axel Kinell ny junioransvarig i HC Dalen

HC Dalen har valt att anställa Axel Kinell som junioransvarig i klubben ett sätt för att kvalitetssäkra inför framtiden och ge våra juniorer bästa möjliga förutsättningar att lyckas med sina ishockeykarriärer. 

Axel Kinell kommer senast från en tjänst som utvecklingsansvarig i Helsingborg HC där han som utvecklingsansvarig hade det yttersta ansvaret att kvalitetssäkra, utveckla hockeygymnasiet och den sportsliga delen av verksamheten. Innan Axel anslöt till Helsingborg så studerade han Sports Management vid Växjö Universitet. Axel har tidigare varit assisterande tränare i HC Dalen J20 och även huvudtränare i HC Dalens J18 och nu står det klart att det blir en återkomst i Dalen.

-Det var framförallt sociala faktorer som gjorde att jag inte kunde fortsätta mitt arbete med Helsingborg. Och i samband med att jag lämnade så hörde Dalen av sig och det var ett ganska naturligt att tacka ja till erbjudandet. Jag kommer ju själv från Jönköping och har tidigare arbetat i Dalen i olika roller. Jag kommer att ha en liknade roll som jag hade i Helsingborg med att kvalitetssäkra, ge ledarna stöd och bra medel för att kunna lyckas så bra som möjligt efter de förutsättningar som finns.

Under tiden i Helsingborg så har Axel följt HC Dalen och tycker att föreningen tagit flera steg i juniorverksamheten som enligt honom är på uppgång:

-Ja, det stämmer jag har följt Dalen och framförallt J20 och J18 och föreningen har något bra på gång. Att J20 tog klivet upp till Elit är både bra och roligt och det betyder mycket för samhället i sig att Dalen placerar sig så högt, det är bra för alla faktorer. Det är något bra på gång och jag ser potential i föreningen, nu är detta ett extra steg att få en fullgod verksamhet. Sen är det såklart svårt för mig att gå in mer i detalj då jag först måste växa in i rollen och på nytt lära känna spelarna och ledarna.

Piotr Arvidsson
Media & Kommunikation
HC Dalen