Daniel Josefsson förlänger med HC Dalen

Daniel Josefsson valde inför denna säsongen att lägga skridskorna på hyllan för att istället påbörja en tränarkarriär tillsammans med sin tidigare medspelare i HV71, Per Gustafsson. Daniel Josefsson har gjort så pass bra ifrån sig att klubben väljer att förlänga Josefssons kontraktet med ytterligare två år.
-Jätteviktigt att Daniel väljer att stanna kvar hos oss, han är en väldigt duktig tränare med stor kunskap inom fysisk träning.

 

Daniel Josefsson valde att inför nuvarande säsong att avsluta sin aktiva spelarkarriär och istället ansluta som assisterande tränare i HC Dalen tillsammans med Pelle Gustafsson. Att Daniel varit aktiv spelare så tätt inpå tränarkarriären ser Pelle som en stor fördel och som bidrar med ett modernt ledarskap i tränarbåset.

-Det är en fördel att Daniel varit aktiv som spelare så tätt inpå klivet upp till tränarbåset nu har han gjort en väldigt bra förstasäsong som assisterande tränare och bidragit med nya tankar och idéer. Daniels främsta egenskap utöver tränarrollen är hans noggrannhet och detaljkunnande i den fysiska träningen som han har huvudansvaret över. Även videoanalyser är något som Daniel har infört på ett väldigt bra sätt hos oss. Nu kommer Daniel få rollen som assisterande sportchef, assisterande tränare och ha huvudansvaret av den fysiska träningen. Att han får rollen som assisterande sportchef är även skönt för egen del då vi kommer fungera som ett bollplank till varandra framöver.

Daniel är glad över att han får fortsätta sin tränarkarriär i HC Dalen och möjligheten att som assisterande sportchef vara en del i att utveckla föreningen och spelare att ta ytterligare steg framåt.

-Först och främst så trivs jag väldigt bra i staden och föreningen och jag kände ganska tidigt att vi har något bra på gång. Jag avslutade min aktiva spelarkarriär och tycker att det är en intressant roll som Dalen erbjöd mig. Det är en väldigt inspirerande grupp människor att arbeta tillsammans med allt från ledare till spelare och människor runt omkring föreningen. Fysisk träning är något jag alltid varit väldigt intresserad av och arbetat med vid sidan om. Det är inspirerande att kunna lyfta in det i mitt tränaruppdrag som är mitt huvudsakliga uppdrag. Nu ökar rollen dessutom en aning då jag blir assisterande sportchef där jag tillsammans med Pelle kommer fortsätta bolla ideér med varandra för att ta föreningen ytterligare steg framåt.

Piotr Arvidsson
Media & Kommunikation
HC Dalen