Malm och Sundstrand nytt målvaktspar i HC Dalen

Alexander Sundstrand och Oscar Malm kommer att bilda nytt målvaktspar i HC Dalen säsongen 2020-21. Alexander har valt att förlänga kontraktet med ytterligare ett år medan Oscar Malm valt att lämna Nyköpings SK och även han skrivit på ett ettårskontrakt med HC Dalen.

HC Dalens målvaktspar till säsongen 2020-21 är klara. Klubben har valt att förlänga kontraktet med Alexander Sundstrand med ytterligare ett år. Samtidigt så plockar klubben in Oscar Malm från Nyköpings SK som även han skrivit på ett ettårskontrakt med Dalen. Alexander har HV71 som moderklubb och har representerat klubbar som IK Oskarshamn, Tibro, Sollentuna och Vänersborg innan han inför säsongen 2019-20 skrev på för Dalen.

-Riktigt roligt att få fortsätta i Dalen och jag tror att jag med en bra sommarträning tillsammans med Daniel Josefsson (assisterande sportchef och tränare) kommer att ta ytterligare steg i min hockeykarriär. Jag säger som alla andra det känns verkligen som att vi har något bra på gång i laget så det ska bli oerhört kul att dra igång igen.

Oscar Malm Skillingaryds IS som moderklubb men har som sin målvaktskollega varit runt och representerat flertalet olika klubbar som Nässjö, HV71, Olofström, Pantern, Tyringe, Kallinge/Ronneby och slutligen Nyköpings SK som han nu lämnar för att flytta tillbaka hem till Jönköping.

-De gånger som jag tidigare mött Dalen så har det alltid varit tuffa matcher oavsett serie. Nu hade jag ett bra samtal med Pelle där jag kände att jag fick ett stort förtroende. Det tillsammans med att få möjligheten att bo närmre familjen och flickvännen gjorde det till ett självklart val att skriva på för Dalen. Om jag skulle beskriva mig som målvakt så är jag en lugn sådan med ett bra spelsinne och bra med klubban.

Med Oscar och Alexander klara så betyder det att målvaktsfrågan för Dalens tränare och sportchef Per Gustafsson är löst och han känner sig lugn och trygg med det nya målvaktsparet inför kommande säsong.

-Först och främst är det två bra målvakter som har mycket ishockey kvar i sig. Alexander har vid flertalet tillfällen under säsongen visat vilken bra målvakt han är och tagit flera steg i sin utveckling så det är roligt att han väljer att stanna kvar hos oss även kommande säsong. Oscar har jag haft ögonen på ett tag speciellt under hans tid i Kallinge/Ronneby som vi spelat mot flertalet gånger i ATG Hockeyettan. Det är en bra och jämn målvakt som håller en hög nivå och visat detta under en längre tid. Nu öppnades en dörr och det känns riktigt bra att kunna addera in Oscar i lagbygget inför säsongen. Nu är målvaktsfrågan löst och jag känner mig lugn och trygg med denna lösning.

Piotr Arvidsson
Media och Kommunikation
HC Dalen