HC Dalen stödjer Hockeyettan!

Några reflektioner och tankar om det avbrutna ATG avtalet och vad det innebär för oss i HC Dalen. Ett mycket tråkigt besked så klart och som kommer vara väldigt kännbart för oss. Vi som många andra klubbar känner stor besvikelse.
Det fanns verkligen stora möjligheter med detta avtal för oss alla lag i Hockeyettan, även för ATG, med en liga som verkligen vuxit, blivit attraktiv och som berör så många supportar med sitt engagemang.
Vi producerar blivande landslagsspelare och skickar spelare högre upp i systemet.
Från 2012 när Hockeyettan bildades i liten skala och med små medel så har ligan verkligen gjort enorma framsteg och växt fram som en engagerad organisation och en liga med 46 lag. Att komma intill en så stor partner som Hockeyettan gjorde med ATG är bara det otroligt stort. Vi som liga kunde skapa oss bättre förutsättningar och möjligheter och verkligen närma oss Hockeyallsvenskan och SHL. Vi är ju som bekant 46 lag som ska dela på alla intäkter, vi ska också komma ihåg att SHL och Hockeyallsvenskan bara är 14 lag. Något mer positivt som Hockeyettan har arbetat med under de sista åren är att de förhandlat fram att vi Hockeyettan klubbar får lite utdelning när vi skickar spelare högre upp i systemet, detta via NHL- ersättningarna. Jag vill verkligen lyfta fram det arbete styrelsen i Hockeyettan gjort för ligan. Numera en liga som man pratar om och inger respekt.
För oss som lojal klubb till Hockeyettan som skrivit på avtalen som krävdes, tappar vi stora intäkter som troligen inte kan hitta i Jönköping med omnejd. För oss krävdes det väldigt lite arbete för att få dessa intäkter till vår klubb. Vi har fullt förtroende för Hockeyettan som ligaorganisation för deras arbete. På Hockeyettans senaste årsmöte var alla klubbar överens om att ligaorganisationen fick mandat att förhandla fram ett nytt avtal när vår förra partner valde att inte förlänga avtalet.
I det dagliga arbetet, när något nytt skapas, måste man ibland offra lite i början innan det börjar ge frukt. Jag tror verkligen att det som var påbörjats hade gett oss otroligt stora möjligheter i framtiden. Pay-per view sändningarna har gett oss större intäkter och en ökning mot förra säsongen. Vi är väldigt nöjda med intäkterna vi fått från Hockeyettan för att vi följer riktlinjerna som vi accepterat i samarbetsavtalet. Vi har även levt upp till tillägget till detta avtal som vi med vändande post signerade med Hockeyettan i höstas. Det betydde mycket för vår verksamhet och som nu troligen kommer att påverka oss negativt.
Det känns väldigt beklagligt med detta som hänt och att två klubbar och Coronapandemin som är en världskatastrof har skapat detta tråkiga slut med ATG/ Kanal 75.
Jag hoppas vi, trots detta, går stärkta ur detta som liga och hittar en ny samarbetspartner som tror och vill utveckla och samarbeta lojalt med Hockeyettan. Sveriges mest engagerade liga!
Hockeyhälsningar
Calle Jonsson
Ordförande
HC Dalen