Felix Wermelin klar för HC Dalen

HC Dalen har i dagarna gjort klart med forwarden Felix Wermelin som ansluter från IF Troja-Ljungby. “Vi behöver bredda truppen och i Felix får vi en skarp högerskytt med en snabb skridskoåkning”, säger Per Gustafsson, sportchef och huvudtränare i HC Dalen.

Felix Wermelin kommer närmast från IF Troja-Ljungby där han spelat de fem senaste säsongerna. Han har Eksjö HC som moderklubb och har som junior representerat både HV71 och Nässjö HC. Nu blir det spel för HC Dalen den kommande säsongen.

-Vi känner att vi behöver få in mer bredd i truppen och framförallt i anfallet. Felix är en ung kille med framtiden för sig som vi tror mycket på. I Felix så får vi en högerskytt med en snabb skridskoåkning så det känns väldigt kul att få följa honom och hans utveckling under den kommande säsongen, säger Per Gustafsson.

Felix ansluter till laget redan i eftermiddag och ser fram emot att få fortsätta karriären i HC Dalen tillsammans med tränare Per Gustafsson som var med och lyfte upp honom till HV71 U16 säsongen 2015-16.

-Jag är ju från Eksjö från början och har vänner och familj i jönköping så Dalen var Ett naturligt val. Nu ser jag fram emot att få vara med på resan och målet är först och främst att nå allettan. Jag är en spelare med bra fart på rören och bra spelsinne vilket jag vill bidra med, men först och främst så är jag väldigt glad över att få spela i Dalen och det ska bli väldigt roligt att vara med på resan, säger Felix Wermelin.

Piotr Arvidsson
Media & kommunikation
HC Dalen