Jakob Stridsberg klar för HC Dalen

HC Dalen har idag gjort klart med backen Jakob Stridsberg som senast spelade i Vita Hästen i Hockeyallsvenskan. Avtalet gäller från och med 1 oktober och sträcker sig säsongen ut. ”Jakob är en spelare vi kommer få enormt stor nytta av under säsongen”, säger Per Gustafsson, sportchef och tränare i HC Dalen.

Jakob Stridsberg spelade den senaste säsongen i Vita Hästen i Hockeyallsvenskan. Dessförinnan har han ett antal år i USA där det blivit spel i både NAHL med Fairbanks Ice Dogs och Arizona State Univ. i NCAA. Nu blir Jönköping och HC Dalen nygammal hemadress för forwarden som har HV71 som moderklubb.

-Jakob är en spelare som vi kommer få enormt stor användning av under säsongen både offensivt samt defensivt. Han har ännu en nivå i sig och vi är väldigt glada över att han valt att stanna hos oss under kommande säsong, säger Per Gustafsson.

Jakob som sommartränat med HC Dalen och även varit med och spelat några träningsmatcher ser fram emot att få dra igång säsongen som startar nu på söndag då Dalen ställs mot Skövde IK.

-Jag känner Pelle Gustafsson sen innan och det känns såklart tryggat att han tror på mig och att jag får chansen i Dalen. Detta blir ett bra steg för mig i min utveckling som ishockeyspelare, jag vill vidare i karriären så detta är en bra väg att ta. Rent spelmässigt så vill jag hitta tillbaka till den offensiva spelaren och den roll jag hade när jag spelade i USA. Jag skulle vilja beskriva mig själv som en offensiv tvåvägsback med ett bra skott som kan användas i både powerplay och boxplay.

Piotr Arvidsson
Media & kommunikation
HC Dalen