Sun 17 Jan Slut
Hockeylag TRO 3
Hockeylag MÖR 2
Sun 17 Jan Slut
Hockeylag KAR 4
Hockeylag VIM 2
Sun 17 Jan Slut
Hockeylag MAR 0
Hockeylag VIS 6
Sun 17 Jan Slut
Hockeylag HUD 7
Hockeylag SKÖ 4
Sun 17 Jan Slut
Hockeylag DAL 2
Hockeylag NYB 5
Wed 20 Jan 19:00
Hockeylag VIS -
Hockeylag KAR -
Wed 20 Jan 19:00
Hockeylag VIM -
Hockeylag DAL -
Wed 20 Jan 19:00
Hockeylag MÖR -
Hockeylag NYB -
Wed 20 Jan 19:00
Hockeylag HUD -
Hockeylag TRO -
Wed 20 Jan 19:00
Hockeylag SKÖ -
Hockeylag MAR -

Per Gustafssons tankar inför AllEttan

Imorgon fredag reser HC Dalen till Gotland för att spela den första matchen i AllEttan mot Visby/Roma. Här är Dalens tränare Per Gustafssons tankar inför omstarten samtidigt som han ger en statusuppdatering om truppen.

Under torsdagen blev det klart att Per Gustafsson stannar kvar i Dalen två år till, tidigt imorgon går avresan mot Gotland för HC Dalen som för första gången sedan 2018 åter ställs mot Visby/Roma. En rolig resa för HC Dalen som nu får börja tävla igen efter man varit klar för AllEttan en längre tid.

-Det ska bli väldigt kul att få börja spela matcher och tävla om poäng igen vilket vi inte gjort på ett tag nu. Visby har vi mött tidigare men samtidigt var det ett annat lag och det är även vi, såg det går inte jämföra med tidigare möten. Målet under hösten har hela tiden varit att ta oss till AllEttan och att få tävla mot dom bästa lagen. Framförallt så ska det bli kul att bevisa för folk att vi är så bra som vi varit under hösten även om vi möter svårare motstånd.

Nu är det ny lag och nya förutsättningar igen med tanke på att vi fick byta till den västra serien. Hur går tankarna kring motståndarlagen och vilka tror du på förhand blir dom svårare att spela?

-Lagen i den södra serien har vi ju spelat mot förut så dom har vi hyfsat koll på men det är klart att Troja och Nybro har gjort det bra och samtidigt fyllt på mot slutet. Sen har vi ju Karlskrona med som är helt nya för oss och det ska framförallt bli väldigt kul att få möta dom. Men som jag sa tidigare det är dessa matcher vi vill spela och det är här vi hör hemma nu är det upp till oss att bevisa det.

Jesper Thörnberg försvann till Danmark strax innan jul vilket blev ett tungt tapp. Hur ser det ut i truppen just nu med skador och är det läge för nyförvärv?

-Att Jesper hade siktet inställt på utlandet visst vi från början så det kom inte som en överraskning när han valde att flytta. Vi har en stark trupp i dagsläget men det ä klart att vi håller ögonen öppna men vi letar efter en spelare som ska gå rakt in i laget i Jespers kaliber. Samtidigt så har vi fått in Martin Thörnberg och Christoffer Persson som kommer spela med oss framöver så vi behöver inte stressa fram något. I övrigt är alla hela och friska förutom Emil Larsson som dock snart är tillbaka efter en lättare skada.

Piotr Arvidsson
Media & kommunikation
HC Dalen