Vinst mot Visby/Roma i premiären

Det blev vinst i Allettan-premiären mot Visby/Roma efter en stark insats i den första perioden med hela fyra mål där tre av dem gjordes i powerplay. Foto: Marcus Vilson

HC Dalen gästade Visby/Roma i premiären i Allettan Södra. Dalen satte ett högt tempo direkt och tog ledningen i matchen genom Kristian Röykås-Marthinsen i powerplay. Just spelet i numerärt överläge var det som stack ut i första perioden där Dalen gjorde gjorde dom tre första målen i powerplay. Christoffer Persson såg senare till att Dalen kunde gå in i pausvila med 0-4 på tavlan.

Den andra perioden fortsatte i samma stil med Dalen som låg på och satte Visbys målvakt på prov med flertalet skott på mål. Där Anton Johansson tillslut hittade rätt och utökade Dalens ledning till 0-5. Hemmalaget kunde senare reducera till 1-5 genom Sami Tamminen vilket blev slutresultatet i den andra perioden.

Tempot gick ner i den tredje perioden där Adam Hirsch mot slutet punkterade matchen till 1-6. En bra start för Dalen där framförallt spelet i powerplay blev nyckeln för segern.

-En bra start och skönt att ha med sig i ryggsäcken inför framtiden. Vi har sparat lite på spelet i powerplay så det känns skönt att veta att det funger när vi behöver det. Annars gör vi en solid insats där Visby/Roma försökte spela aggressivt men vi höll huvudet kallt och lurades inte in i deras försök, säger Per Gustafsson efter matchen.

Visby/Roma 1-6 HC Dalen  (0–4, 1–1, 0–1)