Sun 28 Feb Slut
Hockeylag DAL 2
Hockeylag MAR 0
Sun 28 Feb Slut
Hockeylag KAR 4
Hockeylag HUD 2
Sun 28 Feb Slut
Hockeylag TRO 3
Hockeylag SKÖ 1
Mon 01 Mar Slut
Hockeylag VIM 2
Hockeylag NYB 4
Wed 03 Mar 18:00
Hockeylag TRO -
Hockeylag NYB -
Wed 03 Mar 19:00
Hockeylag MAR -
Hockeylag DAL -
Wed 03 Mar 19:00
Hockeylag KAR -
Hockeylag MÖR -

Förlust mot Skövde IK under fredagskvällen

HC Dalen förlorade fredagskvällens match mot Skövde IK med 1-2 efter att matchen tvingats gå till straffläggning. Foto: Marcus Vilson

HC Dalen gästades av Skövde IK  i Smedjehov under fredagskvällen. Dalen som kom med en uddamålsförlust mot IF Troja/Ljungby senast ville studsa tillbaka på segerspåret. Innan matchen passade Dalen på att hylla Oscar Josefsson som i matchen mot IF Troja/Ljungby spelade sin 100:e match i HC Dalen.


Foto: Marcus Vilson

 

Pigg inledning av matchen från båda lagen men med litet spelövertag för hemmalaget som satte Skövdes backar på prov som vid flertalet tillfällen fick gå ner och täcka skott. Det märktes tydligt att spelarna i Dalen hade pratat om föregående match då laget var betydligt mer samspelt än senast och passningarna satt på bladet. Dalen ägde spelmässigt större delen av den första perioden och lite orättvist sett med Dalen-ögon så var det istället gästerna genom David Lundmark som tog ledningen i slutet av den första perioden.

 

Christoffer Persson drog i slutet av den första perioden på sig en utvisning för tripping vilket gjorde att Dalen fick inleda den andra perioden i boxplay. Dalen som är glödheta i powerplay fick chansen men lyckades inte få in pucken trots flertalet farliga skott. Istället var det Skövde precis när man blivit fulltaliga som var ytterst nära att utöka ledningen till 0-2 i när man kom fri mot Alexander Sundstrand som stod för en enastående räddning med ena benskyddet. Det fina passningsspelet som Dalen bjöd på i första perioden saknades och det såg stundtals slarvigt ut från hemmalaget. Skövde var det lite hetare laget i den andra perioden som blev mållös.

 

I början av den tredje perioden fick Dalen återigen chansen i powerplay och denna gången hittade man rätt då Jacob Grönhagen kvitterade till 1-1 assisterad av Felix Wermelin och Martin Thörnberg. Tredje perioden var lite av ett ställningskrig och det svängde fram och tillbaka i spel fem mot fem med få farliga chanser för båda lagen och matchen tvingades till övertid och straffar där Skövde till slut stod som segrare i matchen.

HC Dalen 1-2 Skövde IK (0–1, 0–0, 1–0, 0-0,0-1)
Period 1:
17:00 0–1 (EQ) Skövde IK David Lundmark (Werner)

Period 2:

Period 3:

41:32 1–1 (PP1) HC Dalen  Jacob Grönhagen (Wermelin, Thörnberg)

Period 4:

Game Winning shot:

Skövde IK, Alexander Henriksson

 

Skott: 40–30
Räddningsprocent: HC Dalen: 93,33% , Skövde IK: 97,50%
Utvisningsminuter: 4–32
PP: HC Dalen: 16,67%, Skövde IK: 0,00%

Piotr Arvidsson
Media & kommunikation
HC Dalen