Pelle Gustafsson inför Mariestad

HC Dalen kliver ikväll in i slutspelet när man möter Mariestad BoIS på bortais. Vi tar en kort avstämning med huvudtränare Per Gustafsson inför kvällens sammandrabbning.

 

HC Dalen valde att möta Mariestad BoIS i slutspelets första runda dels av anledning till det geografiska men även att man har plusstatistik från tidigare möten under säsongen. Men det är ingenting som man kan luta sig tillbaka på enligt Per Gustafsson.

-Valet av Mariestad var ganska självklart då det är en relativt kort resa vilket i sin tur har lite med ekonomin att göra. Sen har vi som du säger plusstatistik mot dom från tidigare matcher under säsongen. Men det i sin tur kan vi inte stirra oss blinda på då det varit tajta matcher. Sen i slutspel så är det samma förutsättningar för båda lagen, allting nollställs och det är en helt annan hockey som spelas.

HC Dalen som ganska tidigt avancerade till slutspelet har haft några veckor utan att ha spelat matcher. Istället har laget tränat på bra och svetsat samman gruppen för att få den så bra förberedd man kan bli inför kommande slutspel och matchen ikväll.

-Nu var det ett tag sedan som vi spelade matcher men det i sin tur är ingenting som påverkar oss då vi varit i samma situation tidigare under hösten med flyttade matcher osv. Istället har vi haft bra träningar där vi spelat ihop oss samtidigt som vi även haft tid för återhämtning. Ikväll gäller det att behålla tålamodet och lita på vårt grundspel med ett tryggt försvarsspel där vi bygger offensiven. Det är många som är taggade att spela match igen men et gäller att behålla lugnet och inte bli övertaggade.

Till matchen ikväll så är alla spelare tillgängliga vilket skapar en positiv konkurrenssituation. Vilka spelare som åker med upp och hur vi formerar laget kommunicerar vi ut senare under dagen.

Stötta oss hemifrån genom att köpa en soffbiljett! Swisha 50kr till 123 102 17 73 märk din betalning med “soffbiljett” Halvapotten-lott värd 20kr ingår i köpet. Matchen ser du genom att klicka på denna länk: Mariestad-Dalen – Aftonbladet TV 

Piotr Arvidsson
Media & kommunikation
HC Dalen