Axel Eidstedt klar för HC Dalen

HC Dalen har gjort klart med backen Axel Eidstedt ”En back som hållit hög klass under många med stora ledaregenskaper”, säger Per Gustafsson, sportchef i HC Dalen.

 

Axel Eidstedt har de fyra senaste säsongerna spelat i Vålerenga i Norge men även för MODO i Hockeyallsvenskan och har 71 matcher i SHL med moderklubben HV71. Nu är han klar för HC Dalen den kommande två säsongerna.

-Känns fantastiskt skönt att komma hem till Jönköping igen. Jag hade flera bra år i Norge men som senare tyvärr kantades av både skador och sen kom Covid och allt blev inställt. Dalen kändes som ett väldigt bra alternativ för mig och jag är väldigt taggad inför säsongen. Dalen gjorde det riktigt bra senaste säsongen så det ska bli riktigt roligt att få vara med på resan och bidra med defensiven där mina största styrkor ligger.

Per Gustafsson om Axel Eidstedt:

-Axel är en riktigt duktig back som kommer stärka upp vår defensiv ordentligt kommande säsong. Han har genom åren bevisat att han håller oerhört hög klass i de lag och ligor han tidigare spelat i. Axel är en spelare med stora ledaregenskaper både på och utanför isen så det känns fantastiskt roligt att han valt att skriva ett längre kontrakt med HC Dalen, säger tränare och sportchef, Per Gustafsson.

Kontraktet med Axel gäller i två år.

FAKTA / EIDSTEDT
Född: 950318, GÖTEBORG
Position: Back
Skjuter: Vänster
Längd / vikt: 190 cm / 102 kg

Tidigare klubbar: HV71, Nittorps IK, MODO, Vålerenga.

Piotr Arvidsson
HC Dalen