Jesper Thörnberg återvänder till HC Dalen

HC Dalen har idag gjort klart med en ny forward. Jesper Thörnberg återvänder till klubben som han gjorde poängsuccé i senast. ”I Jesper får vi en absolut toppspelare som alltid gör mycket poäng”, säger Pelle Gustafsson, sportchef och tränare i HC Dalen.

 

Under morgonen landade vi ännu ett nyförvärv inför kommande säsong. Jesper Thörnberg är klar för Dalen efter en stark säsong i danska Herlev Eagles, där han gjorde 21 poäng på 16 spelade matcher.

-Jesper är en poängspelare det såg vi inte minst senast när han var hos oss, så det känns såklart fantastiskt kul att han nu valt att skriva kontrakt med  oss. Det är en spelare med fart som är skicklig med pucken och har ett bra skott som säkerligen kommer finnas i toppen av skytteligan till våren, säger Pelle Gustafsson, sportchef i HC Dalen.

Jesper som gjorde 30 poäng på 20 spelade matcher med Dalen blev lite av en publikfavorit innan han valde att lämna för danska Herlev Eagles där poängskörden fortskred i samma takt. Nu ser han fram emot en återkomst till HC Dalen som han håller varmt om hjärtat och att återigen få spela ihop med storebror Martin.

-Det känns fantastiskt roligt att vara tillbaka i Dalen där jag trivdes väldigt bra innan jag åkte över till Danmark. Blir det spel i Sverige igen så har Dalen alltid stått högt på listan så jag är oerhört taggad på att kicka igång igen. Dalen har ett bra lag och gör alla bara jobbet så har vi vad som krävs för att ta oss hela vägen. Sen kan jag ju inte sticka under stolen med att det ska bli väldigt kul att få spela med Martin igen, jag är sjukt taggad inför detta, säger Jesper Thörnberg.

Kontraktet med Jesper gäller i ett år.

FAKTA / THÖRNBERG
Född: 910315, Jönköping
Moderklubb: HC Dalen
Position: Forward
Skjuter: Vänster
Längd/vikt: 174 cm / 80 kg

Tidigare klubbar: HV71, IF Troja-Ljungby, Södertälje SK, IF Björklöven, Herlev Eagles, HC Innsbruck.

Piotr Arvidsson
HC Dalen