Tung förlust mot Kallinge/Ronneby IF

Dalen föll tungt mot Kallinge/Ronneby IF under söndagseftermiddagen. Slutresultatet skrevs till 3-2 och Dalen inkasserade därmed den tredje förlusten i rad. Foto: Piotr Arvidsson

HC Dalen jagade under söndagseftermiddagen säsongens första poäng efter en tung inledning på säsongen med två raka förluster. Hemmalaget Kallinge/Ronneby såg i inledningen av matchen något skarpare ut men Dalens spelade ett väldigt bra försvarsspel och stod rätt i positionerna samt satte hård press på Kallinges anfallare som fick svårt att komma till avslut. Hemmalaget tog efter lite mer än hälften av perioden spelad ledningen då William Petersson bröt sig fri och satte pucken högt bakom Hampus Hedman i Dalen-målet. Alldeles för svagt försvarsspel från Dalen i samband med målet. Perioden slutade 1-0 till hemmalaget.

Vass inledning av hemmalaget i den andra perioden där man fick ett nästan identiskt läge som vid 1-0 målet men denna gång stod Hampus Hedman i vägen. Karl Smedberg visades efter lite konsulterande mellan domare och linjemännen ut två minuter för highsticking som hemmalaget genom Andreas Nordfeldt tog tillvara på och pricksköt in 2-0. Dalen flyttade efter detta upp positionerna och tog på ett bra sätt tillvara på situationen man satt sig i, efter blivit pressade av hemmalaget i efterdyningarna av 2-0 målet.

Dalen jagade reducering i matchen vilket man också fick tidigt i den tredje perioden då Anton Svensson fick en puck till sig i slottet och vispade in 2-1. Dalen fick en ordentlig energiboost av detta och parkerade långa stunder i Kallinge/Ronnebys försvarszon. Hemmalaget hade en del chanser med Hampus Hedman i Dalen-målet spelade bra och höll gästerna kvar i matchen. Lukas Fredin med ett förflutet i Dalen utökade hemmalagets ledning till 3-1. Dalen plockade efter detta ut målvakten och Anton Svensson kunde göra sitt andra mål i matchen.

Kallinge/Ronneby IF 3-2 HC Dalen (1-0, 1–0, 1–2)