Tre sköna poäng med hem från Mariestad!

Efter strafförlusten senast mot Hanviken så var Dalen på jakt efter tre poäng när man under söndagskvällen ställdes mot Mariestad BoIS i Mariehus Arena. Foto: Marcus Vilson

 

HC Dalen fick en smakstart av matchen då Emil Larsson efter dryga minuten gav gästerna ledningen med 0-1. Sebastian Ehrenflod utökade även ledningen till 0-2 strax efteråt. En period som gick helt i Dalens favör. Spiken i kistan kom när Martin Thörnberg utökade till 0-3 vilket fick hemmalaget att göra ett målvaktsbyte. Reduceringen kom efter detta men hemmalaget ska vara glada att siffrorna inte var ännu högre då Dalen hade häng på fler mål i perioden.

 

I den andra perioden så hade tempot och farten avtagit en del. Dalen som dominerat den första gick inte riktigt att känna igen. Dessutom drog gästerna på sig alldeles för många utvisningar . Och Mariestad tog tillvara på chansen och reducerade till 2-3. En match som startat i Dalens favör var helt plötsligt en helt öppen historia när lagen gick på pausvila inför den tredje och sista perioden.

 

Mariestad tryckte på för en kvittering och skapade en del tryck mot Oscar Malm. Mariestad tryckte ner Dalen i försvarszon men gästerna spelade ett bra försvarsspel samtidigt som Malm i målet stod för ett tryggt målvaktsspel. Men spelet hackade en del för Dalen och man fick slå ifrån sig till en del icing istället för att spela sig in anfallszon som man skickligt gjorde i den första perioden. Men ett bra försvarsspel och Oscar Malm i toppform gjorde att Dalen tog med sig tre poäng hem efter seger med 2-3 mot Mariestad.

MATCHFAKTA

Mariestad BoIS 2-3 HC Dalen (1-3, 1–0, 0–0)

Period 1:

01:59 0–1 (EQ) HC Dalen Emil Larsson (Johansson)
03:48 0–2 (EQ) HC Dalen Sebastian Ehrenflod (Larsson)
10:11 0–3 (EQ) HC Dalen Martin Thörnberg (Jonsson)
11:34 1-3 (EQ) Mariestad BoIS Jesper Broeng (Frick)

Period 2:

34:32 2-3 (PP1) Mariestad BoIS Jesper Lindén (Aronsson, Kedbrant)

Period 3:

 

Skott: 43–29

Räddningsprocent: Mariestad BoIS: 89,66% , HC Dalen 95,35%

Utvisningsminuter: 6–12

PP: Mariestad BoIS: 16,67%, HC Dalen: 0.00%

Piotr Arvidsson
Media & kommunikation
HC Dalen