Ordföranden har ordet

Piteå Hockey, stadens lag.

Nu laddar vi om

Den sportsliga verksamheten har under de senaste säsongerna inte genomförts med optimalt sportsligt utfall. Delvis beroende på begränsade ekonomiska resurser. Vår analys våren 2022 av föreningens verksamhet visade att vi, utöver ökade intäkter, även måste stärka resurserna för att genomföra träning och matcher på en högre nivå samt satsa mer pengar på sportslig utveckling. Kommande säsong kommer att genomföras med kvalificerade tränare för både A-lag och juniorlag.

A-laget

Ny huvudtränare Mikael Aaro. Erfaren tränare i SHL. 

Björn Lavander, assisterande. Spelade många år i Hockeyallsvenskan.

J20-laget

Kim Lundgren och Tobias Carlsson delar på uppdraget som tränare. Har tidigare under många år varit tränare för SK Lejon när de spelade i Hockeyettan.

J18-laget

Anders ”Krobbe” Johansson, tidigare tränare för vårt A-lag tillsammans med Tomas Stark.

Sportslig målsättning

Våra juniorlag ska spela i de regionala högsta serierna. J20-laget ska tillhöra ett av de bättre lagen i den regionala serien. J18-laget ska i den regionala fortsättningsserien tillhöra de bättre lagen. Juniorlagen ska varje år kunna tillföra vårt A-lag någon/några spelare.

A-lagets målsättning denna säsong är att kvalificera sig för spel i Kvalserien till Hockeyallsvenskan. En tuff målsättning som, utöver kvalificerade ledare, ställer krav på en bred och skicklig trupp. Vår bedömning är att vi i nuläget har många skickliga spelare.

Sponsorer och publik

Vi upplever att vi har ett starkt stöd från vårt näringsliv och att vi får ökat stöd för vår nya satsning att på sikt åter spela i Hockeyallsvenskan.

En förutsättning för att vi ska lyckas med vår sportsliga satsning är att publiken, efter pandemin och andra restriktioner, återkommer till LF Arena och ser våra matcher. Utan en betydande publik som lyfter laget till sportsliga framgångar blir det svårt att bestående satsa mot spel i Hockeyallsvenskan.

Internt har vi en styrelse som utför ett stort ideellt arbete. Nya läktarvärdar har tillkommit och en ny arrangemangsgrupp har bildats för att utveckla våra matcharrangemang.

Följ vår utveckling på hemsidan, laget.se samt i sociala medier där vi löpande berättar om vad som händer och våra framtida planer.

Vi ses på LF-Arena!

Kjell-Anders Johansson, Ordförande