Stor show av Ekholm/Mäkinen när Linden besegrade HC Dalen under onsdagskvällen

En bra start för HC Dalen räckte inte när Norrahammarslaget förlorade mot Eskilstuna Linden Hockey efter stor show av duon Ekholm, Mäkinen.

Hemmalaget tog ledningen i matchen genon Colton Kalezic och ännu bättre skulle det bli när Daniel Bergqvist minuten senare gav hemmalaget ledningen med 2-0 i den första perioden. 3-0 kom sedan genom Felix Lidgren. Och det ligger något i det där med attv3-0 är det värsta man kan leda med. Gästerna sköt endast 7 skott totalt i den första och andra perioden varav fem av dom kom i den andra. Två satt dessutom i nät genom Lu

cas Ekholm assisterad av Atti Mäkinen. Ekholm fullbordade en hattrick i den tredje perioden och matchen även här assisterad av Mäkinen och matchen  gick till straffar. Och inte skulle man bli förvånad när det var ombytta roller där Atti Mäkinen sköt extrapoängen till Eskilstuna. En lyckad afton för duon Ekholm/Mäkinen.

MATCHFAKTA

HC Dalen – Eskilstuna Linden Hockey 3-4 (2-0, 1-2, 0-1, 0-0, 0-1)
Första perioden: 1-0 (14.50) Colton Kalezic (Ehrenflod, Rostedt) 2-0 (17.02) Daniel Bergqvist (Ehrenflod Holm).
Andra perioden: 3-0 (15.29) Felix Lidgren (Rostedt, Holm) 3-1 (33.11) Lucas Ekholm (Mäkinen) 3-2 (36.01) Lucas Ekholm (Mäkinen)
Tredje perioden: 3-3 (43.31) Lucas Ekholm (Mäkinen)
Straffar: GWS: Atte Mäkinen
Skott: 42-16 (15-2, 16-5, 8-8, 3-0, 0-1)
Utv: HC Dalen: 8. Linden: 12.
Domare: David Gustafsson.
Publik: 271, Smedjehov.