Piteå Hockey förstärker på forwardssidan

Piteå Hockey spetsar till truppen inför fortsättningen och har precis i skrivande stund gjort klart med ytterligare en talangfull forward. En spelare som var ett hett villebråd på marknaden, och som var dessutom högaktuell för Piteå Hockey redan i våras, efter sin succeartade säsong med Skellefteå AIK J20 där han producerade 52 poäng på 35 spelade matcher

Efter en kortvarig sejour i småländska Vimmerby så packar den 20-årige Jacob Sundin sin hockeytrunk och väskor och beger sig norrut till Paltstaden och återförenas med sin gamla vapendragare från föregående säsong, Oscar Nilsson. Jacob är ingen obekant spelare för tränarstaben då han under sin tid i Skellefteå AIK J20 fick delar av sin hockeyutbildning av den nuvarande Piteå Hockeytränaren, Mikael Aaro.

Kontraktet med Sundin sträcker sig över nästkommande säsong (2022/2023 och 2023/2024).

Jacob har, trots sin ringa ålder, gjort 10 matcher i SHL med Skellefteå AIK och har även hunnit med en sväng i hockeyettan med SK Lejon.

Piteås sportchef, Jonatan Glader, är nöjd med nyförvärvet:

Jacob kommer från ganska seg start på säsongen där både hans gamla lag Vimmerby och Jacob själv inte riktigt fått till det. Vi vet att det är en skicklig center – en position och roll som vi har saknat lite. Kompetensen och potentialen är jättehög hos Jacob och i och med att vi skriver tvåårsavtal så känns det som att vi säkrar lite framtid i och med det här.

Jacob Sundin säger så här om klubbytet:

-Det känns jättebra att vara på plats i Piteå. Jag och tjejen kommer att bo i Skellefteå den här säsongen med målsättningen att flytta till Piteå till våren. Jag har sett en del klipp från Piteås matcher. Det känns som ett lag som jobbar hårt i defensiven och försöker spela ett smart och spel med puck i ett högt tempo. Det känns som ett spel som passar mig väl. Jag har jobbat ihop med Micke Aaro tidigare och vi känner varandra väl. Jag känner även en del spelare i laget sedan tidigare. Jag hoppas på en bra träningsvecka och på att göra en rejäl debut mot Vännäs på söndag.

Söndagens bortamatch mot Vännäs streamar du här.
Som månadsprenumerant stöttar du varje månad Piteå HC.