Förlust mot Mariestad – trots stark forcering i tredjeperioden

Dalens fina start med fem raka segrar gick i stöpet när laget föll med 5-2 mot Kalmar. Ikväll jagade Dalen revansch när man ställdes mot Mariestad. Dalen kom aldrig riktigt in i matchen som slutade 3-2 till gästande Mariestad.

Nej, det ville sig inte för Dalen under onsdagskvällen när Mariestad gästade Smedjehov. Bortalaget sköt första periodens enda mål genom Gustav Lindberg efter fyra minuter spelade. En klar fördel perioden igenom till Mariestad som vann skotten med hela 13-4. Att siffrorna hölls nere får laget tacka Hampus Hedman för som stod för ett par kvalificerade räddningar.

Andra perioden var desto jämnare rent skottmässigt men Dalens slarv blev lite avgörande för perioden. Lindberg sköt sitt andra mål i matchen från nästan ingen vinkel alls och tredje målet kom strax efteråt då Hampus Hedman misslyckades med en rensning och Oscar Tellström fick tom kasse och sköt 3-0 till Mariestad. En tung period för hemmalaget.

Hemmalaget gjorde var dom kunde för att vända matchen i tredje och reducerade två gånger om genom Colton Kalezic och Hugo Fransson (som gjorde sitt första mål i Dalen-tröjan) men Mariestad höll undan och lyckades vinna matchen med 3-2.