Inför matchen: Lindlövens IF vs Väsby – ”Återigen så måste vi minimera misstagen och göra en bra match i 60 minuter”

Efter en matchfri arbetsvecka för Väsby med intensiv träning så avslutas densamma med en bortamatch i Bergslagen. Där i Lindesberg väntar Lindlövens IF som väntas ta emot med varma servetter.

Skådeplats för mötet är Lindehov och blir en återkomst för Väsby sedan den rafflande kvartsfinalen tidigare i mars. Då i den första omgången var Lindlöven framgångsrika och vann ett tajt möte med 3-2 efter att laget vänt underläge till seger efter några snabba mål i den sista perioden. Väsby sedermera på steken via två raka hemmasegrar men där det sista och avgörande mötet först avgjordes i ”sudden death”.

Sett till det lär det vara ett revanschsuget hemmalag som kommer att göra sitt allra yttersta för att knäppa Väsby på näsan. Men förutom det lär de vara hungriga efter sin första seger i Allettan efter att laget inte tagit mer än tre poäng på sina sex första matcher i Allettan.

Det är framför allt en ineffektivitet i målskyttet och svagt spel i special teams som ställt till det för laget i den ädlare serie. Något som är lite överraskande eftersom Lindlövens lagbygge är ganska offensivt lagt och där det finns mängder med potentiella matchvinnare i laget. Men truppen har en ganska låg medelålder så det är nog bristen på rutin som varit laget akilleshäl under starten av Allettan. Något som blev ganska tydligt när laget förra lördagen såg ut att ha vunnit hemmamatchen mot Hudiksvall när laget slog in 3-1 i öppen kasse med dryga minuten kvar. Men där man trots det ändå tappade tvåmålsledningen i matchens trettioen sista sekunder. Något som egentligen inte ska vara möjligt men som ändå hände och som extra salt på såren som förlorade laget även söndagens hemmamatch mot Strömsbro.

Men trots att Lindlöven alltså haft en tuff uppstart av Allettan så kommer det att krävas en bra insats av Väsby för att hemresan ska bli ljuvlig. Ett Väsby som gjorde en bra match hemma mot Hudiksvall i söndags men där man trots den goda spelmässiga insatsen kammade noll i poängkolumnen. Några misstag i den egna zonen och oförmåga att ta tillvara på målchanserna blev lagets fall men kan laget komma upp i samma goda spelmässiga insats även under lördagen borde lagets chanser till poäng vara goda.

Jag har inför matchen tagit några ord med Väsbys backyngling Elias Ewertzh. En back som gjort en fin debutsäsong i Väsbydressen och som tagit för sig på ett bra sätt under sin första ordentliga seniorsäsong. Vad han känner om den, vad han tyckte om vår senaste match och vad han tror inför lördagen kan ni bland annat läsa om här nedan.

Hej Elias! Det blev andra helgen i rad då vi tar tre poäng efter seger mot Strömsbro under lördagen men förlust mot Hudik under söndagen. Hur skulle du vilja summera helgens matcher? 

-Tja Krister! Jag skulle säga att spelet är okej, men det är lite för ojämnt spel i perioder av matcherna. Tre av sex poäng är ingen katastrof men samtidigt så vill vi alltid ha full pott.

Jag tycker att vi spelmässigt gör en bra match mot Hudik men där ineffektiviteten samt några individuella misstag kostade poängen. Hur ser du på vår insats? 

-Ja, men jag håller med dig, spelet är bra, men det är en tuff serie och man har inte råd att bjuda på något. Man blir straffad av alla misstag man gör och då får man betala priset för det.

Detta är din första riktiga seniorsäsong där du varit med från start. Hur känner du att den gått för dig och är du nöjd med dina egna prestationer så här långt? 

-Jag tycker att det känns ganska bra för egen del, men samtidigt som jag känner att det finns mer att hämta. Jag skulle vilja bli lite mindre ojämn i mitt eget spel och hålla en högre lägsta nivå, men i stort sett så är jag nöjd.

Vad känner du annars om spelet i Allettan kontra grundserien. Känner du någon skillnad nu när det är tuffare motstånd och detaljer som man då som spelare behöver tänka extra på? 

-Som jag nämnde tidigare, alla misstag man gör i den här serien kostar en. Misstag som man kanske kom undan med i höstserien. Det är den största skillnaden, att man blir straffad mycket hårdare.

Denna vecka har vi bara en match och den spelas borta mot Lindlöven på lördag. Vad är dina förhoppningar inför den? 

-Mina förhoppningar är att vi är laddade till tusen på lördag och ser till att vinna och åka därifrån med 3 poäng.

Vad känner du till om dem och vad tror du väntar oss där? 

-Egentligen så har jag ingen vidare koll på Lindlöven, annat än att dom är ett bra lag. Det kommer krävas en 100% insats för oss.

Slutligen Elias, varför kommer vi att göra ett bra resultat på lördag och vilka detaljer i vårt spel  tror du vi framför allt behöver vara extra noggranna på då?

-Återigen så måste vi minimera misstagen och göra en bra match i 60 minuter. Det kommer att vara nyckeln för att vi ska vinna matchen.

// # 7 – Elias Ewertzh

Läget i Väsby är oförändrat sedan senaste matchen där det ”endast” är Tobias Liljendahl som inte kan vara då han fortsatt är skadad. Sedan tidigare finns även långtidsskadade Axel Olsson. I övrigt är truppen hel och laddad och siktar på att återigen göra sitt yttersta för att veckans match ska bli lyckosam.

Vid pennan

Krister Holmgren

Foto: Mikael Einarsson