Avstämning med sportchefen

Nedan berättar sportchef Alexander Ytterberg hur arbetet med A-laget ser ut i dagsläget. 

Hur har arbetet sett ut senaste veckan? 

  • Efter säsongen har tid lagts på att genomföra spelarsamtal med denna säsongs trupp. Här har jag och Fredrik kommit en bra bit senaste 10 dagarna med att identifierat de spelare internt som vi tror kommer passa in i det vi bygger. I kombination med det har mycket tid lagts på att scouta spelare utifrån och etablera kontakt med dem. Sen är det många spelare som vi är i kontakt med som fortfarande är mitt uppe i brinnande slutspel i sina olika serier och det behöver man ha respekt för. Men att få igång en dialog och presentera vår verksamhet är prioritet just nu. 

Vad kollar ni efter när ni scoutar spelare? 

  • Vi söker efter en viss typ av spelare med specifika kvalitéer i spelet och med rätt karaktär. Att kunna hålla i puck och bygga med fart blir viktiga komponenter. Att spela i den miljö vi vill skapa kräver också mycket av individen både på och utanför isen. Allt bygger på att ta eget ansvar för sin prestation och utveckling. Jag är helt övertygad om att det är i den typen av miljön vi utvecklas och spelare som köper in på det konceptet är de vi vill bygga gruppen kring. 

Vad är status på truppbygget i skrivande stund? 

  • Det är ett par spelare som skrivit på som vi snart kommer börja presentera och ett handfull till som har fått erbjudande presenterade som de ska ta ställning till. Nu när Fredrik är med och hjälper till i scoutingen hinner vi täcka av mycket mer mark vilket också ger oss många fler alternativ i rekryteringsprocessen. Att Fredriks återkomst till klubben även skapat lite ringar på vattnet ute i landet hos spelare och agenter är också positivt för det lagbygget som ligger framför oss.