Nu höjer vi ribban!

Säsongen 2023/24 blev väldigt lyckosam för Mörrum Hockey. Arbetet inför kommande spelår har redan dragit igång, och tack vare det fantastiska arbete som många Goisare lagt ned de senaste 15 månaderna kan nu ambitionsnivån höjas.

Mathias Lönqvist i sportgruppen är i full gång med att formera föreningens olika lagbyggen inför höstens säsongsstart. Högst upp på prioriteringslistan just nu ligger att förlänga kontrakten med ett antal nyckelspelare i A-laget. ”Lönken” hoppas kunna presentera något nyförvärv eller förlängning redan efter påskhelgen. Mycket positivt i sammanhanget är att (i princip) samtliga spelare aviserat att de kan tänka sig att stanna i Goiset.

”Det finns ingen spelare som jag känner är omöjlig att behålla”.

”Jag vill gärna börja bygget med killarna som redan finns på plats, sedan kan vi ta in några godbitar. Vi har fem, sex spelare som vi vill bygga laget runt. Men just nu är det lite stiltje på marknaden. Många lag är fortfarande igång och spelarna vill vänta med underskrifterna”.

Den viktigaste delen att utveckla till nästa säsong är försvarsspelet.

”Spelet i egen zon måste bli bättre. Vi vill kunna vårda pucken och spela oss ur svåra situationer. Men för att det ska vara möjligt behöver vi en lite annorlunda profil på några av våra backar. De måste vara rejäla, men framförallt måste de vara spelskickliga”.

Hela tolv spelare med Mörrum Hockey som moderklubb representerade A-laget under förra säsongen. Förhoppningsvis blir det lika många kommande år.

”Hela vår strategi är att ta killar från närområdet. Om det sedan är spelare med Mörrum Hockey som moderklubb så blir det förstås extra roligt”.

Mathias Lönqvist säger så här om målsättningen för klubbens olika lag.

A-laget

”Det är fortsatt fokus på ekonomin, den får absolut inte äventyras. Vi får inte glömma från vilket kaos vi kommer. Därför blir arbetet på marknadssidan extra viktigt. Men vi har en plan för det som ser jätteintressant ut. Jag känner härliga vibbar i hela föreningen. Det kommer att bli jättebra, men det tar lite tid att få allt på plats. Vi behöver bli flera som hjälps åt”.

”Vi har en vision för 2030, som vi arbetar efter. Jag vill bygga ett spel med Mörrumsidentitet. Och naturligtvis siktar vi på att klättra i tabellen!”

J20

”Vi har en bra kull med killar födda -06 som var med och tog upp J18 i division 1 förra månaden, nästan utan att förlora en enda match. Detta är frukten av det arbete vi påbörjade för några år sedan med vår juniorverksamhet. J20 ska vara med och slåss i toppen till hösten och vara med i slutspelet!”

J18

”Vi är nykomlingar i division 1, och det kommer att bli tufft. Det gäller att etablera sig på den här nivån. Vi kan inte ha något annat mål än att hänga kvar”.

U16

”Gjorde en helt makalös säsong. Grabbarna spelar i den högsta serien som finns i Sverige och var nära att gå till slutspel. Jag tycker inte att vi ska sänka målsättningen. Nu har vi till och med spelare som självmant söker sig till oss. Jag ser framgångarna för U16 som ett kvitto på hela vår ungdomsverksamhet. Jag anser att vi är bland de bästa klubbarna i södra Sverige sett till antalet barn och ungdomar som finns hos oss. Vi kan tävla mot lag som Malmö, Växjö, Rögle med flera”.

Ungdomssektionen:

”Vi har en otroligt bra modell som vi jobbar efter. Vi ska fortsätta att utbilda våra ungdomsledare och vi vill utveckla vårt värdegrundarbete ytterligare. Vi har lag i alla årskullar, och det är viktigt. Vi har fått in många nya barn i Hockeyskolan de senaste säsongerna, men vi har ett glapp kopplat till Coronaåren. När det gäller tjejhockeyn tänker vi steppa upp ytterligare. Den vill vi utveckla ännu mer”.

Foto: Martin Eriksson/Brahe Media