Ella och Z brinner för hockeyn!

Ella Ströberg och Z Johansson är två Goisartjejer som verkligen brinner för sin ishockey. Förutom träning och matcher med Mörrums U13- och U14-lag, representerar de också Frosta HC i Höör, tränar extra med ett flickgäng i Olofström en gång i veckan samt spelar matcher och turneringar med Blekingelaget. Vissa gånger blir det hockey sex dagar i veckan!

”Ibland kanske det kan bli lite för mycket, då får man helt enkelt hoppa över en träning. Men för det mesta är det bara roligt”, säger Ella, som fyller 13 år i maj.

Ella blev intresserad av hockey när hon kollade på sin kusins lag, som spelade match. I laget på den tiden (2018) fanns också kompisen Minna, som nu slutat. Z Johansson, som fyllde 14 år i februari, började två år senare.

Min lillebror Zebulon började spela hockey och tränade med samma lag som Ella. Så då började jag också”.

Förra säsongen tillbringade Ella och Z i Karlskrona HK, och trivdes väldigt bra. Men eftersom de är födda olika år, så skulle de inte hamna i samma grupp om de fortsatte i KHK. Så det blev Mörrum Hockey istället för de två Asarumstjejerna. Och sedan dubbelregistrering från 1 mars i år. Så nu blir det träning och matcher även i Skåne.

”Det roligaste med hockeyn är att åka skridskor”, säger Z, som även rider och virkar (!) på fritiden.

”Jag tycker det bästa är att träffa kompisarna”, säger Ella,

Mammalaget borträknat finns det sammanlagt ett 20-tal tjejer som tränar och spelar på olika nivåer inom Mörrum Hockey. Exempel på två Goisare som nått väldigt långt är Elsa Pallin, Modo, och Jenny Antonsson, Brynäs, som båda fått dra på sig den svenska landslagströjan vid olika tillfällen.

”Det är klart att man gärna vill försöka nå så långt det är möjligt. Men det viktigaste för mig är ändå att ha roligt”, säger Z.

Ella å sin sida drömmer om SDHL.

”Ja, och sedan finns det ju även NHL för tjejer nuförtiden…”