intervju med Hampus Pettersson

Vi har tagit ett snack med Hampus Pettersson som i dagarna skrivit på ett nytt kontrakt med HC Dalen som sträcker sig över kommande säsong.

Hur känns det att ha skrivit på ett nytt kontrakt med HC Dalen?

– Det känns väldigt bra att få köra ytterligare ett år i Dalentröjan.

Varför blev det ett år till i Dalen för din del?

– Det blev ett år till för det är ett väldigt bra ställe att utvecklas på, riktigt bra lagkamrater och coacher som hjälper en varje dag att bli bättre.

Du kom från Surahammar säsongen 22/23, hur kommer det sig att det blev Dalen?

– Jag lämnade Surahammar för Dalen mitt under säsongen för att få testa mig själv och att få spela i ett bra lag spm Dalen och möta bra lag i Allettan, vilket jag aldrig hade gjort innan. 

Målsättningar kommande säsong som lag och individuellt? 

– Målsättningen inför kommande säsong är som alltid att ta sig längre i slutspelet än föregående säsong. Jag vill vara en bidragande faktor både offensivt och defensivt ute på isen. Även försöka komma upp i den nivån som jag vet att jag kan vara på vilket jag inte riktigt gjorde förra säsongen.

Sommarträning väntar nu och bygga upp kroppen inför säsongen, springer du helst eller är du i gymmet under sommarträingen?

– På sommarfysen är jag nog den som behöver vara i gymmet istället för i spåret, Skulle behöva lägga på mig några kilo innan säsongen drar igång i Augusti.