Ny ungdomsansvarig klar i Huddinge Hockey

Det är med stor glädje vi presenterar Jonathan Hedström som vår nya ungdomsansvarig i klubben!

Jonathan har en imponerande spelbakgrund, med erfarenhet från NHL, SHL och KHL, samt från Tre Kronor där han deltog i tre VM-turneringar och bärgade ett silver i Tjeckien 2004. Utöver sin spelarkarriär har Jonathan utbildat sig till personlig tränare och föreläser om viktiga ämnen som psykisk ohälsa, machokultur och ätstörningar. Han delar också sin syn på prestation, gott ledarskap och motivation under sina föreläsningar.

Klubben har tidigare fattat beslutet att satsa mer resurser på ungdomssidan, och anställningen av Jonathan är ett stort steg i det arbetet. I sin nya roll kommer han att ha det övergripande ansvaret för ungdoms- och juniordelen, med särskilt fokus på den sportsliga utvecklingen både på och utanför isen. Han kommer att ha en 75% tjänst och kommer att arbeta tillsammans med Mikael Jonsson, som fortsätter som ungdomsadministratör i en utökad tjänst motsvarande 25%. Tillsammans kommer de att bygga vidare på det som redan fungerar bra och sträva efter att utveckla och förbättra för våra ungdomar i olika aspekter.

 

Kommentar ifrån Jonathan Hedström:
– Det känns fantastiskt roligt och inspirerande att återvända till ishockeyn, en sport jag älskat sedan jag var 8 år gammal. Att arbeta med ungdomar är min passion, och jag brinner verkligen för att se till att alla ungdomar får en bra och gedigen utbildning inom Huddinge hockey.
Att återkomma efter några års frånvaro är positivt eftersom jag har samlat på mig mycket erfarenhet och lärt mig vad som är viktigt. Jag kommer också att vara tydlig med att minska på den negativa pressen som har uppstått. För att prestera bra behöver man må bra.

 

Kommentar ifrån föreningschef Johan Stegervall:
– Det känns fantastiskt roligt att få presentera Jonathan som ny ungdomsansvarig för klubben. Förutom att Jonte har spelat på hockeyns absolut yppersta nivå, som gett honom en stor och bred kompetens inom sporten ishockey samt mängder av viktiga erfarenheter har han något som jag tycker är minst lika viktigt och det är en bra och sund inställning till barn och ungdomars idrottande. Jonathan som människa, med hans grundsyn till barn och ungdomars idrottande ihop med hans sportsliga bakgrund gör att det känns kanonbra att få in Jonte i teamet och jag ser fram emot att han ansluter till oss på kansliet och att få jobba tillsammans med honom. Jag är övertygad om att vi alla tillsammans framgent kan utveckla klubben på ett mycket bra sätt både på kort och lång sikt.

 

Kommentar ifrån ordförande Marcus Waern:
– Jonathan är ett fantastisk tillskott till teamet och vi ser fram emot hans bidrag för att ta ungdomsverksamheten till nya höjder.

Varmt välkommen Jonathan!