Avgörandet på onsdag, ishallen kommer att koka!

Vi laddar upp inför den sista omgången av ATG HockeyEttan Östra. Vallentuna har allt i egna händer när vi möter serieledarna Väsby som spelar för seriesegern. För Vallentuna en viktig och rättvis seger i lördagens toppmatch mot Visby och storförlust för jagande Wings mot Huddinge i söndags vilket gör kampen tight in i sista matchen där Vallentuna sitter i förarsätet.

Väsby har visat på en fin form under hela säsongen och vid senaste mötet lagen emellan så gick det till OT där Väsby knep extra poängen.

Efter måndagens träning får vi en pratstund med hemvändaren #10 Tobias Ericsson

Hur skall ni besegra Väsby och ta de viktiga poängen som behövs för att säkra Allettan platsen?
-Jag tycker att vi ska fortsätta spela som vi har gjort de 3–4 senaste matcherna. Vi ska spela vårt spel och hålla upp en bra energinivå matchen igenom.

Det var säsongen 2013/14 senast som Vallentuna spelade i Allettan, vad skulle det betyda att komma dit?
-Det är klart det skulle betyda mycket, både för klubben och för varje spelare. Det blir ett kvitto på att vi har gjort något bra. Och även en chans för alla killar som vill framåt i sina karriärer att få visa upp sig på en större scen.

Hur har snacket gått i laget inför? Vilka förberedelser har ni haft?
-Vi har egentligen inte pratat så mycket utan försökt påminna varandra om att vi har en bra chans att få vara med om något roligt i vår. Vi har förberett oss som vanligt inför match, men kanske försökt skruva upp nivån ytligare lite på träning.

Vilken koll har du på Väsby, finns det någon heads up?
-Den koll jag har är från vårt senaste möte då jag tycker att båda lagen bjöd upp till en bra match. Några spelare har jag inte koll på och jag tror att vi ska fokusera på våra egna spelare istället för deras.

Slutligen Tobias, Vad blir din uppgift i matchen?
-Min uppgift blir att se till att både jag själv och resten av laget är förberedda på bästa sätt och att försöka driva på laget mot en seger. Jag hoppas att min rutin och tidigare erfarenheter från viktiga matcher kan vara till hjälp.