Anton Ahlin förlänger med Surahammar

Lagbygget kring a-laget fortsätter. I helgen blev det klart att backen Anton Ahlin förlänger med Surahammars IF och blir kvar i laget även över säsongen 2019/20.

Den 20-årige backen Anton Ahlin är fostrad i Västerås IK men har förutom flera år med juniorspel i just Surahammar även spelat juniorhockey i USA (Long Beach Bombers) innan han förra säsongen kom tillbaka till Blue Hammers för att pröva lyckan med seniorhockey i Hockeyettan.

Anton som är en fysiskt stark back med fin skridskoåkning gjorde förra säsongen 41 matcher med laget (inklusive kvalspel) och gjorde totalt två mål och fyra assist (6 p). Med en säsong i benen så är vi många som tror att Anton kan utvecklas ytterligare och ta ännu ett kliv på resan mot att bli en etablerad back i hockeyettan eller högre.

– Anton är en back med bra räckvid och ett fint skott. En kille med bra atityd som jag tror kan utvecklas ännu mer i vinter med en säsong i ryggen. En bra förlängning för oss i Sura, säger tränaren Conny Grundström.

Vi i Surahammars IF gratulerar Anton till nytt kontrakt och hälsar honom välkommen tillbaka till Surahallen i höst för en ny säsong i suratröjan.

Mattias Forsberg