Karls tankar inför match: TAIF-Skövde

I morgon tar vi emot Skövde hemma och det innebär att vi redan har spelat halva serien. Vi kan konstatera att vi inte är nöjda med första halvan rent poängmässigt men det är faktiskt ganska mycket i det spelmässiga som vi tar med oss in i andra delen av serien.

Vi stötte på Skövde i premiären av Allettan och fick stryk med 5-3. De två första perioderna tycker jag att vi spelar mycket bra och är det bättre laget. Men i sista perioden faller vi ihop och Skövde vinner den med 3-0 och matchen med 5-3.

Vår senaste match var mot Huddinge borta, vi visste på förhand att vi skulle möta ett offensivt starkt lag och det visade de prov på vid ett flertal tillfällen. Jag tycker det är starkt av oss att vinna matchen med tanke på att vi får spela mycket i boxplay och gör det på ett mycket bra sätt. Huddinge kvitterade fem minuter in i sista perioden och då kanske man tror att det är de som ska ta tag i spelet och gå för ett segermål. Men så är det inte, det är vi som skapar de vassaste chanserna och för spelet. Det visar på en styrka i laget att vi spelar för att vinna och att vi inte blir passiva.

Nu ska vi spinna vidare på den senaste segern och tillsammans med er i publiken ska vi se till att tre nya poäng kommer in på vårt konto.