Defensivback med viktig rutin till Bois

23 år gammal, 180 cm lång och 79 kg tung och med Skara IK som moderklubb. Där har ni kortfaktan om Mariestad Bois färska nyförvärv, backen Joel Werner. Joel har trots sin relativa ungdom en hel del rutin och har två säsonger i rad varit med om att föra upp lag i allsvenskan (Västerås och Kristianstad) men också spelat i allsvenskan denna säsong.

– I Joel får vi en rörlig back med viktig rutin från att kvala upp lag i allsvenskan, menar Carl Johansson, Bois sportchef. Han har bra skridskoåkning och spelförståelse, framför allt är han väldigt skicklig defensivt.

Joel Werner: Jag får börja med att hälsa dig välkommen till Mariestad Bois!

Tackar, tackar!

Kan du börja med att presentera dig lite för oss, både vem du är på isen och vid sidan av?

Jag är en lite mer defensiv back, men ser mig ändå som en tvåvägsback. Jag försöker vara stabil och slå bra förstapass. Att åka mycket skridskor, jag är mer rörlig än fysisk kanske då jag inte är så stor. Men jag är heller inte rädd för att smälla på.

Vid sidan av är jag en lugn och glad kille som brukar vara med flickvännen, hunden eller kompisar när jag inte spelar ishockey.

Du har ju en del koppling till bygden och Mariestad, berätta!

Ja pappa Niklas har spelat ishockey i Mariestad, han var back han med fast lite mer fysisk tror jag.

Hur är det att vara tillbaka i hemtrakten då, du har Skara IK som moderklubb…?

Det är kul så klart, jag trivs bra här så det ska bli roligt.

Varför föll valet på Mariestad, för jag antar att det var fler klubbar som jagade dig?

Dels vet jag vad det är för lag och jag har alltid tyckt bra om klubben, även om jag spelat i Skövde (hehe). Men sedan hade jag också ett bra snack med sportchef och tränare och det kändes som en bra möjlighet. Sedan vill man naturligtvis gå långt också och det finns det förutsättningar för i Mariestad.

Ja apropå att gå långt, så har du ju avancerat till allsvenskan två säsonger i rad, först med Västerås och sedan med Kristianstad. Vad är det som krävs för att klara den tuffa uppgiften att avancera genom det nålsöga det ändå är…?

Först och främst ett otroligt hårt jobb, det gäller att stämpla in varje dag. Sedan måste man ta bra beslut på isen hela tiden. Och så får man inte glömma att man samtidigt måste ha kul på vägen.

Vad har du bidragit med?

Jag har försökt vara stabil och spela bra defensivt.

Hur har din säsong varit i allsvenskan och Kristianstad så här långt?

För mig personligen så har det gått väldigt bra, när jag fått spela har det gått bra. Dessvärre var det lite till och från med istid, men jag är nöjd med det jag presterat när jag fått spela. Jag har också spelat i Mörrum en del, och jag känner att jag har utvecklats under säsongen. Kristianstad har ett bra och starkt lag, sedan har kanske inte poängen trillat in som de borde, men jag tror det kommer att lossna för dom, det är goa gubbar i laget.

Känner du till något om Mariestad eller känner du någon spelare i laget?

Jag har mött dom många gånger men jag känner bara Ludvig Collberg. Men jag vet ju vilka spelarna är då man mött dom flera gånger. Det är ett lag som är väldigt jobbiga att möta, ett tufft och skickligt lag. Det har alltid varit tuffa matcher när man mött Mariestad, sedan är det också väldigt bra drag i Mariehus arena också.

Hur ska det bli att komma in i laget?

Det ska bli kul att komma in i det direkt så får man göra så gott man kan, men det är kul att dra igång.

Då tackar jag för signatur och pratstund!

Ja tack!

Av: Krister Holm

Foto: Västerås hemsida