Sommarprat med coach Johan Hellström

Förra säsong så gick det till sista dagen innan det blev klart att det blev fortsatt spel i hockeyettan, hur ser du tillbaka på fjolåret som var?

En säsong som påminner om en berg-och-dalbana, med höga toppar och låga dalar. Detta i sig ledde till att det blev för ojämnt för att kunna nå positiva resultat. Man kan helt enkelt säga att det var en säsong med stora utmaningar.

Resultaten var förvisso inte alltid roliga, men det som jag tar med mig var att det ändå var väldigt många jämna matcher där unga killar tog stora kliv och utvecklades till bra hockeyspelare. Det ledde till att vi fick en sund grund inom laget.

Hur ser du på din egna utveckling som tränare efter fjolåret?

Det blir det gamla tråkiga, man är ett år äldre och klokare, nämen det är som alltid man utvärderar sig själv och tar med sig fruktansvärt mycket ifrån fjolårets säsong. Kanske främst det jag tar med mig till denna säsong är hur vi gick samman när det brann som mest, det är något som vi ska bygga vidare på i Köping Hockey. Höjer vi lägsta nivån så kommer nästa säsong bli bra mycket roligare resultatmässigt.

Sommarträningen är nyligen avslutat, hur är känslan efter träning på barmark?

Jag kom in väldigt sent ifjol så var aldrig med på någon sommarträning ifjol, men det jag kan säga är att årets sommarträning var tufft och seriöst, något som behövdes, den fysiska statusen måste höjas till kommande säsong vilket kommer ske genom en bättre sommarträning och bättre möjligheter till spelarna att träna. Här är jag väldigt nöjd med spelarnas barmark träning, de har kört på riktigt bra i sommar. Det finns en revanchlust i oss som vi fick kvitto på genom fystesterna som gjordes som var väldigt bra.

hur ser du på alla nya och återvändande spelare?

Vi har lagt en enorm vikt på att få rätt spelare till Köping, där personligheten vid sidan av och på isen är en av faktorerna vi har varit noggranna med. Det ska vara ambitiösa spelare som vill ta nästa steg här i sin utveckling här i Köping Hockey. De ska vara redo att stämpla in varje dag och vilja ta in all information som kan ges men samtidigt vara ödmjuka inför utmaningen.

Utöver det så har vi värvat in efter en plan. Bland annat om att vi ska äga mer puck i vårt spel, utöver det skridskostarka spelare som gör oss jobbigare att möta. Därav har vi fått in spelare som kan utveckla vårt spel i Köping Hockey kommande säsong. Vi har också fått behålla väldigt viktiga pjäser i laget som kan Köping, en stomme behövs alltid i ett lag och det anser jag vi har idag.

Det vi måste få till en bra daglig verksamhet där spelare kan och vill utmana sig själva att bli bättre. Och som det ser ut idag så kommer vi ha goda möjligheter att erbjuda spelarna detta, vilket är fantastiskt roligt.

Truppen är långt ifrån färdig, innan vi går på is i augusti, Vad söker du nu för att färdigställa laget?

Det vi vill in med är 2 backar och 3 forwards. Där en back kanske är lite mer åt det offensiva hållet medan den andra är mer av en 2-vägs back. Forwards så är vi öppna för det mesta, bara vi finner rätta individer.

Men det får ta den tid det tar, vi kommer inte stressa ihop detta utan de positioner vi vill fylla får ta sin tid, det ska bli rätt. Vi har redan spelare vi tror på och kan ge en roll i laget så de som ska in i truppen ska passa in i lagbygget. Skulle vi inte ha full trupp tills den 17e augusti som är ispremiär så är det ingen panik. Vi har valt att köra på denna röda tråd och nu ska vi hålla den också, avslutar Köping Hockeys huvudtränare Johan Hellström.