Inför matchen: Väsby vs Hanviken – ”Det roligaste som finns är ju att spela matcher så det är ganska lätt att tagga till när det väl är match”

Söndag eftermiddag vankas en hemmamatch för vårt kära Väsby Hockey och då kommer ett Hanviken som är uppåtgående. De är ett av de koppel av gäng som strider om en plats till Allettan och där de i skrivande stund innehar den femte och sista platsen dit.

Senaste tvålade de till Strömsbro hemma med 5-2 vilket tog dem förbi just det laget och det är en position de säkerligen vill behålla så att de för tredje säsongen i följd ska kunna få spela i den ädlare serien efter jul.

Annars får man väl säga att det gått aningen tyngre för laget från Tyresö än vad jag personligen trodde inför seriestarten. De imponerade ju storligen i början av sin försäsong men har väl kanske inte riktigt än nått upp till ett stabilt spel eftersom de blandat och gett ganska mycket hitintills i seriespelet. Deras fem senaste matcher talar väl sitt tydliga språk där de vunnit två, förlorat lika många samt delat poängen med motståndarna efter full tid i deras femte match.

En förklaring till det aningen dalande spelet har säkert sin förklaring i att de inför säsongen tappade de tidigare så tongivande spelarna Felix Liljegren och Dennis Nordström. Spelare som i mångt och mycket ledde laget och som ofta klev fram och gjorde det lilla extra som är så viktigt när jämna matcher ska avgöras.

Nu är det istället det yngre gardet som ska och i viss mån tagit över och där nyförvärvet inför säsongen från Segeltorp, Joel Thulin verkligen tagit tag i taktpinnen med sina sexton inspelade poäng varav fin fina elva gjorde mål på tretton matcher. Andra spelare som sticker ut är den skickliga Frederik Schlyter samt den offensiva backduon Edvin Hammarlund och Ludvig Georgsson som ligger trea respektive fyra i deras interna poängliga.

Matchen mot Hanviken på söndag blir faktiskt säsongens fjärde mot laget för Väsbys del. Två gånger möttes lagen under försäsongen med varsin seger och senast lagen möttes i Tyresö så vann Väsby efter förlängning. I något som var en riktigt tät och jämn match som egentligen hade kunnat sluta hur som helst men där Väsby hade en stark avslutning som gjorde att man kunde gå segrande ur striden.

Segrande ur striderna är annars något som Väsby varit väldigt duktiga på hitintills under säsongen. Tretton raka segrar är inget som man direkt kan snacka bort och senast i onsdag i Nyköping gjorde Väsby ännu en gång en stark avslutning där laget vände 1-2 underläge till seger med 3-2 efter straffar.

En av de spelarna som var väldigt tongivande i segern var Daniel Carlqvist. Den stabila backklippan stod där för ett mål samt en rakt igenom väl genomförd match. Gode Daniel har jag tagit några ord med inför matchen och hans tankar inför den och vad han tycker om att vara i Väsby säger bland annat Carlqvist enligt följande.

Hej Daniel! Efter lite om och men blev det till slut en seger mot Nyköping, vår trettonde raka. Vad säger du om matchen?

-Tycker de är mycket hungrigare på att vilja vinna matchen i början medan vi hamnar på hälarna. Men vi lyckas komma igång lite grann efter det och flyttar upp spelet högre upp i banan. Skönt att vinna när inte spelet fungerar riktigt som vi ville!

Efter överfallet på Nils Bolin i slutet av den andra perioden, kändes det som att ni kom ut hårt och bara körde i den sista perioden. Pratade ni något om tacklingen i pausen inför tredje och hur påverkade det insatsen i den sista perioden?

-Ja, det är klart det pratades om det. Vi sa väl att nu går vi ut och vänder på den här matchen för Nisse!

Jag tycker att du gjorde en väldigt bra match från din backposition. Håller du med om mitt betyg och hur kändes det rent personligt?

-Jo, men det gick väl bra tycker jag! Det var ju som sagt en knackig start från vår sida och då kan det vara lite svårt att komma in i ”flowet”, men då får man hitta tillbaka till grunderna så man får en bättre känsla.

Du har nu spelat drygt en halv säsong med Väsby Hockey. Hur känns allt så här långt och var det som du hade tänkt dig?

-Det är alltid svårt att veta vad som komma skall när man kommer till ett nytt lag så där, men jag tycker det är superkul att komma ner till hallen och träffa alla gubbarna. Tycker vi har ett riktigt skönt gäng i laget som har roligt och kämpar för varandra.

Vi är ju sedan tidigare redan klara för Allettan. Hur svårt/lätt är det då med uppladdningarna med fem omgångar kvar av grundserien?

-Det roligaste som finns är ju att spela matcher så det är ganska lätt att tagga till när det väl är match.

Vi kommer ju avsluta grundserien med att i princip endast möta lag som verkligen strider om att ta en plats till Allettan. Det måste väl kännas bra att möta desperata motståndarna så att matcherna blir tuffa och täta, vilket säkert blir fallet i kommande Allettan, eller vad säger du?

-Ja, så är det ju! Det är roligare när det gäller lite under matcherna, och så lär det bli i Allettan med, så det ska bli kul!

Hanviken väntar oss nu på söndag. Vad kommer du ihåg från vårt senaste möte mot dem och vad tror du väntar oss på söndag?

-Att de spelar med hög fart och har några som är skickliga på att avsluta när lägena ges. Vi hade det tufft mot dem senast och så lär det bli nu med skulle jag gissa på.

Slutligen Daniel, varför fortsätter vi vår segerrad även efter söndagen och vilket avtryck ska du försöka sätta i matchen?

-För att vi stämplar in och gör jobbet för varandra. Jag ska försöka att spela enkelt och hårt så blir det nog bra!

// # 28 – Daniel Carlqvist

Läget i Väsby inför matchen är att kvartetten Christian Hägg, Vladimir Chetverikov, Victor Olsson och Nils Bolin missar matchen. Hägg eftersom han fortsatt är utlånad till Tingsryd (en match till) och där Nils är skadad efter den otäcka skadan han åkte på i onsdags. Sedan tidigare är ju duon ”Vova” och Victor borta fram till jul på grund av sina skador. I gengäld är Filip Rydström åter i laget efter sin avstängning vilket gör att Väsby ställer upp med två målvakter, åtta backar samt elva forwards.

Match startar klockan 16.00 och ni önskas varmt välkomna till Renew Arena!

Vid pennan

Krister Holmgren

Foto: Arne Rundlöf