Johan Hellström lämnar Köping Hockey

Johan Hellström lämnar Köping Hockey

I dagarna som gick så kom det ut ett rykte att Hellström fick sparken från Köping Hockey, det stämmer inte utan Johan valde att lämna Köping för lagets bästa. Att det har varit en tuff säsong är inget vi blundar för. Det har inte blivit som vi hade önskat men samtidigt så är vi också medvetna om den tuffa situation som Köping befinner sig i.

Det Johan har gjort för att Köping Hockey skulle växa de senaste två säsongerna är något vi är väldigt tacksamma för. Johan har inte bara varit en tränare för A-laget, utan också varit en ambassadör för hockeyverksamheten där han har besökt skolar och pratat med ungdomar om rollen som ledare. Johan har också varit framträdande i sin roll att utveckla Köping Hockey, tack vare hans idéer så har bland annat omklädningsrummet förändras, ett nytt gym har installerats.

Sportsligt så har det varit två tuffa år. Ifjol så klarade man sig kvar i sista omgången och i år så ligger vi sist i vårserien. Trots det så har vårt spel stundtals sett väldigt bra ut. Men ibland så blir det inte som man vill och då krävs förändringar, något Johan märkte och har nu valt att lämna Köping Hockey självmant, något vi tycker är tråkigt men också något vi respekterar då det inte är ett enkelt beslut att ta.

Johan sa följande till frågorna som ställdes:

Höjdpunkten efter dessa två år med Köping Hockey?

– Hur vi lyckades komma samman i kvalet förra säsongen trots alla motgångar för att växa när det behövdes som mest. Det var enormt roligt att vara med om. Utöver det så är allt som har hänt dagligen något som har varit en höjdpunkt för mig, att se spelare ta nästa kliv och att se den utvecklingen äga rum.

Vad tycker du Köping Hockey har förbättrat under din tid här?

– De kliv som har gjorts i träningskulturen kring A-laget, där det har tillkommit en nivå av proffs i det som händer, mycket tack vare den bättre dagliga verksamhet som händer i Köping Hockey.

Det blev närmare 100 matcher totalt för Köping Hockey, vilken är den du kommer minnas mest från tiden här?

– Derbyvinsten borta mot Surahammar som vi tog för några veckor sedan, den var nog den häftigaste och roligaste matchen som jag har varit med om.

Att lämna en klubb självmant är aldrig något enkelt beslut, något som måste varit enormt tufft. Hur är känslan nu när det gått 72 timmar?

– En känsla som är jobbig, men samtidigt står jag för att en punkt hade nåtts som sa att det var för klubbens bästa att lämna. För varje dag som går kommer jag få nya perspektiv på det som har hänt och det kommer leda till att man kan summera det som har hänt på ett helt annat sätt. Det är såklart en konstig känsla fortfarande och det var allt annat än lätt att stå framför laget och meddela att man lämnar, en ny situation för mig som individ. Med det sagt så måste jag säga att jag fortsatt har en väldig god relation med klubben.

Ordförande Näsström säger följande:

– Det har varit spännande och lärorikt att ha Johan som tränare för a-laget dessa säsonger, hoppas våra vägar korsar i framtiden då det finns väldigt hockey i laget. Jag tackar Johan för denna tid i klubben.

Jakten på att hitta en ersättare är i fullgång och de första kontakterna är tagna med ett par alternativ, förhoppningen är att kunna presentera en ny tränare i veckan.

Tack Johan

//Köping Hockey