Ny huvudtränare klar för A-laget

Fredrik Mälberg klar för retur i klubben som A-lagstränare. Fredrik har varit tränare i klubben vid två tillfällen tidigare, 2010-2013 samt 2016-2019 och tagit laget till allsvensk kvalserie 4 av 6 säsonger.

Mycket glad över att få Fredrik tillbaka till klubben. Det finns få tränare som medför den trovärdighet och kredibilitet han gör till en verksamhet. Arbetet Fredrik gjort med att bygga grupper i klubben är väldokumenterat. Det kompromisslösa förhållningssättet han medför när det kommer till detaljprecision, kravställning och ambition ska vara en självklarhet för alla spelare och ledare i Huddinge Hockeys A-lag. Den professionaliteten ska genomsyra verksamheten och där vet jag att Fredrik är rätt person för att sätta den ton jag vill förmedla. Att vi nu också har möjligheten att återigen anställa en person på heltid vars primära uppgift är att fokusera på att driva vårt A-lag tror jag är essentiellt för att igen etablera oss som ett topp lag i HockeyEttan med Allsvensk ambition.

Förutom rollen som tränare kommer Fredrik även arbeta tillsammans med mig som assisterande sportchef för A-lag. Fredrik bidrar med ett enormt kunnande kring spelarmarknaden och har värdefull erfarenhet från föregående arbete i sportchefsrollen. Att vi har arbetat tillsammans tidigare i olika funktioner, både som spelare och tränare samt senare som tränarkollegor gör att det finns en förståelse och samsyn i hur vi ska arbeta framåt, vilket lagt grunden för detta nya samarbete.

Sportchef – Alexander Ytterberg

Varmt välkommen tillbaka!