Daniel Carlqvist inför Kristianstad borta

Vi har kommit fram till säsongens sista match. En väldigt lång säsong är till ända men tyvärr innebär det en match som för Brödernas/Väsby inte betyder annat än spel för äran. Men trots detta är laget direkt inblandat i den heta slutstriden eftersom den sista matchen spelas i Kristianstad. Det då mot serieledaren som inför den sista omgången leder serien med tre plusmål tillgodo mot närmast jagande Vimmerby.

Så trots att matchen är betydelselös, rent resultatmässigt, för gästerna så är det nog en rolig match att spela. Kristianstad behöver vinna för att hålla Vimmerby nedanför sig i tabellen och skulle både de och Vimmerby tappa en minsta poäng så kommer Hudiksvall att gå förbi eftersom de har den klart bästa målskillnaden inför sluttampen. De måste då ”bara” slå tillbaka Piteå på sin hemmais vilket kanske inte direkt något som man ”bara” gör på beställning.

Det är raffinerat men så klart tråkigt att Brödernas/Väsby inte är med och slåss om platsen uppåt. Men de sena förlusterna i de sista minuterna mot såväl Piteå som Vimmerby har gjort att drömmen om en ädlare serie nästa säsong är över men likafullt är det viktigt att avsluta säsongen snyggt.

Brödernas/Väsby åkte ner till nordöstra Skåne redan under fredagen så förberedelserna inför den sista omgången är precis så bra som de kan vara. Jag har inför matchen tagit några ord med försvarsspecialisten Daniel Carlqvist för att höra hans tankar inför matchen. Där berättar han bland annat vad han säger om förlusten mot Vimmerby. Hans summering av kvalserien i stort och vad han tänker inför säsongens sista match, i intervjun här nedan.

Hej Daniel! Trots en stark upphämtning efter en svag inledning mot Vimmerby så blev det ändå en snöpligt slut med insläppt mål när den endast återstod en sekund av matchen. Vad är din summering av matchen?

-Vi startar matchen lite trevande men vaknar till liv i andra perioden. Vi har lägen för att vinna matchen men tyvärr fick vi inte in den.

Men det var ju inte denna match som gjorde att vi inte har chansen kvar inför den sista omgången. Hur skulle du vilja summera vår kvalserie så här långt?

-Alldeles för ojämn. Vår högsta nivå är riktigt bra men våran lägsta nivå är alldeles för låg för att man ska komma undan mot bättre lag. Ändå så är vi med och utmanar till näst sista matchen vilket är starkt ändå.

Vad är det som vi inte gjort tillräckligt bra och samtidigt, vad kan vi ta med oss?

-Det som jag sa ovan, att när vi spelar med mycket fart och får hugg på motståndarna är vi riktigt bra men när det sedan vänder till deras fördel så blir det lite för rörigt. Tyvärr så har vi blivit straffade för ofta då.

Nu väntar endast en för oss betydelselös men som ändå kommer att bli en riktig dramatisk slutomgång. Vi har chansen att verkligen påverka sluttabellen och varför kommer vi inte att vika ned oss då?

-Det finns väl ingen som gillar att förlora. Och dessutom vill vi visa supportrarna att vi spelar för klubben.

Vad behöver vi då göra bättre ute på isen för att kunna klara en förmodad anstormning av ett hemmalag som verkligen behöver vinna matchen?

-De har ju mycket att förlora och vi vet om att när vi får ner pucken djupt och spelar med våran tyngd, så kan vi skapa mycket där nere.

Vad säger du annars själv om din egna form och hur mår kroppen efter en mastodontlång säsong?

-Den är bra, kroppen mår bra trots allt.

Slutligen, varför kommer vi att bli en obehaglig motståndare för Kristianstad på lördag och på vilket sätt ska du försöka bidra till det?

-För att vi kommer att gå för vinst och de verkade inte gilla att möta oss senast. Helt enkelt, ut och smälla på och lyfta upp spelet.

// # 29 – Daniel Carlqvist

Truppen är oförändrad sedan matchen senast vilket innebär att Brödernas/Väsby tagit med sig två målvakter, sju backar och tretton forwards till serieepilogen.

Vid pennan

Krister Holmgren