Välkommen tillbaka, Ludwig

Ludwig Laband, 20, kom in som ett sent lån under kvalserien till Hockeyallsvenskan. Under sina tre matcher med laget gjorde han ett så gott intryck att han nu belönas med ett kontrakt över säsongen 2024/2025.
– Det ska bli väldigt spännande att följa hans framfart under en hel säsong här, säger Tom Tärnström. 

Ludwig Laband är helt klart en lovande center med gott om kvaliteter. Det räckte med tre matcher i kvalserien för att syna hans kunskaper, och lika många poäng låg han bakom i form ett mål och två målgivande framspelningar.

Förutom nyss nämnda, så uppvisade 20-åringen även ett klokt centerspel, där han tog ansvar i båda ändarna av isen – som absolut utlovar mer.

Ludwig, som precis fyllt tjugo år, är fostrad i Malung, men tog klivet till Färjestads J18-lag 20/21 och sedan till Mora för att spela J18 hockey säsongen efter.

Därefter blev det två framgångsrika säsonger i Moras J20-lag, där Ludwig även fick chansen att spela totalt tolv matcher med svål små- som juniorkronorna.

Efter ett framgångsrikt spel med J20-laget, där han gjorde 37 poäng på 41 matcher, fick han debutera i Hockeyallsvenskan. 

Vi är väldigt glada över att Ludwig vill stanna och utvecklas i miljön hos oss, och vi hälsar honom varmt välkommen till Brödernas/Väsby – på riktigt. 

– Ludwig kom in sent under kvalserien när vi var sjukdoms/skadedrabbade och satte ett stort avtryck direkt. Han är en väldigt mogen spelare för sin ålder och visade prov på kvalitéer både defensivt och offensivt. Det ska bli väldigt spännande att följa hans framfart under en hel säsong här, säger sportchefen, Tom Tärnström. 

Häng med i lagbygget – klicka här

Vid pennan:
Krister Holmgren
Foto: Viktor Klang