Ny seger gav Hudik drömsits

Hudik Hockey skaffade sig ett drömläge inför det fortsatta semifinalspelet genom att vinna även helgens andra hemmamatch mot Tranås. Efter 6-3 (2-1, 2-2, 2-0) har Hudik nu skaffat sig två ”matchbollar” inför returmötena nere i Tranås kommande vecka och om man inte klarar av att ta en av dessa så kommer det ännu en chans hemma i Holmen Center på söndag.

Bilden: Samuel Eriksson gjorde två mål mot Tranås. Här prickar han in 1-1. Foto: Lars Sundin

6-3 kan synas som klara siffror och så blev det också till slut, men den här matchen levde verkligen långt in i den tredje perioden när Tranås vid ställningen 5-3 plockade ut sin målvakt redan när det återstod 3.45 och då satte hemmalaget under rejäl press. Men Isak Johansson i HHC-målet hade hängt ut skylten ”stängt för kvällen” och så slutade det med att Samuel Eriksson – med sitt andra mål för kvällen – från egen zon prickade det tomma målet och fastställde slutresultatet.

Ett tidigt reduceringsmål där kunde mycket väl ha satt hemmalaget i en besvärlig sits. Visserligen började krafterna i det läget rinna ur de bärande Tranås-spelarna, men i ett sådant läge kan det lätt trilla in även en kvitteringspuck – och sedan vet man inte…

Redan i den första perioden stod det klart att det här inte skulle bli en match på ”normal” Hockeyettan-nivå. Det gick riktigt fort åt båda hållen med prioritering på anfallsspel och i ett tempo som man verkligen inte ofta ser på den här nivån. Tranås fick också tidigt utdelning på sina snabba spelvändningar och sitt djupledsspel med ett ledningsmål av Gabriel Eklund, men det kom en snabb replik av Samuel Eriksson till 1-1 och sedan bara 15 sekunder senare också 2-1 genom Axel Levander.

Den sekvensen var en av tre som blev helt matchavgörande. Den andra kom sedan Tranås gått från 3-1 till 3-3 tidigt i den andra perioden och då såg ut att vara på väg att vända matchen mot ett något skakat hemmalag. Men då steg Axel Olsson, liksom i lördagsmatchen, fram och prickade in 4-3 på ett skott ur svår vinkel och på långt håll och satte pucken precis innanför bortre stolpen hos Eric Forsberg i Tranås-kassen. Det skottet tror vi nog att Tranås-keepern gärna ville få en ny chans på…

Den tredje och helt avgörande sekvensen kom sedan i tredje periodens inledning när Tranås hade en utvisning med sig från andra perioden och sedan drog på sig en ny 2-minutare och fick spela några sekunder i 3 mot 5 innan ”firma Jansson-Bjurström” i spel 5 mot 4 på nytt visade sin kyla och effektivitet med ett nytt vackert powerplay-mål där Christoffer Jansson satte passningen perfekt över centrallinjen och Alexander Bjurström pricksköt 5-3. Ett mål som definitivt gav Hudik det slutliga övertaget. Och ett mål som vi tycker oss ha sett förr.

Över huvud taget var det en hockeymatch som redan från början andades slutspel, inte bara genom tempot och det fysiska spelet utan också med det klassiska ”tugget” och de ständiga provokationerna. Inte alltid så snyggt kanske, men det hör till och det tänder glödbränder som ibland också går över gränsen.

Nu vänder alltså matchserien med två möten nere i Tranås och sedan får vi väl se om det kan avgöras där eller om Tranås ska tillbaka till Holmen Center ännu en gång.

Matchfakta:
1:a perioden: 0-1 (6.03) Gabriel Eklund, ass. Petter Eklöf, Gustaf Malmkvist, 1-1 (7.46) Samuel Eriksson, ass. Henrik Olsén, Lucas Thorstensson, 2-1 (8.01) Axel Levander, ass. Karl Umegård, Marcus Limpar Lantz.
2:a perioden: 3-1 (31.40) Marcus Limpar Lantz, ass. Marcus Linderborg, Axel Levander, 3-2 (32.38) Marcus Ruuskanen, ass. Martin Skärberg, Erik Brissle, 3-3 i pp (35.31) Oscar Gustavsson, ass. Marcus Ruuskanen, Martin Skärberg, 4-3 (38.18) Axel Olsson, ass. Alex Brännstam, Lucas Thorstensson.
3:e perioden: 5-3 i pp (41.11) Alexander Bjurström, ass. Christoffer Johansson, William Eckmyhl, 6-2 (57.33) Samuel Eriksson, ass. Christoffer Jansson.