Till vänster: Jansson. Övre raden från vänster: Westberg, Sjöberg, Jonsson, Olsén. Nedre raden från vänster: Levander, Spinnars Nordin, Enqvist, Eckmyhl. FOTO: FLYWOOD STUDIO  

Detta visste du inte om spelarna i Hudiksvall * ”Våran lilla stekare” * De berättar om lagkamraterna * ”Står hemma i källaren och stoppar upp björnar” * ”Hockeyettans Joel Lundqvist”

Slutspelsdags och bara tolv lag kvar nu.

Ett av dom är – som vanligt de senaste säsongerna – Hudiksvalls HC, det eviga topplaget som snubblat i kvalserien tre år i rad nu.

Nu drömmer de om allsvenskan igen – men hur är spelarna som ska försöka lyckas med det utanför isen?

Vad finns det för kul att berätta från det innersta?

Vi bad två trotjänare berätta lite mer om sina lagkamrater.

Här är ”hemligheterna” i Hudik.

TV: SE SLUTSPELET HÄR  * HOCKEYETTAN PLAY * EXPRESSEN.SE

 

Ja, Hudik tar alltså ny sats mot HockeyAllsvenskan.

Och vad passar då bättre än att få lära känna spelarna lite bättre?

Poängforwarden Jesper Wiberg, 26, inne på femte raka säsongen i Hudik, fick huvuduppdraget här och tog lite hjälp med skrivandet av backen Filip Lander, 27, inne på sjätte säsongen.

– Kul att få göra det här. Men nu får man väl se upp på träningarna framöver, säger Wiberg och flinar.

Här berättar dom – med mycket kärlek och humor – om sina lagkamrater. 

# 1 Isak Johansson, 23, målvakt 

En kille som absolut får räknas in i fåfäng-ligan, var den i laget som tog längst tid på sig vid lagfotot. Mycket speglande i plexit och tillrättande av sin frisyr.

Johansson. FOTO: FLYWOOD STUDIO

# 72 Oskar Spinnars Nordin, 22, målvakt 

Mannen bakom masken. Oftast ganska tjurig och grinig på träningarna, står och muttrar bakom masken. Men en otrolig vinnarskalle! Har gjort en positiv utveckling i fotbollsringen, men har en lång väg kvar till Limpars nivå…

# 6 Anton Avehag, 27, back

Kom in sent under säsongen men hörs och syns en del i omklädningsrummet redan. Tror han håller bra låda i pendlarbilen och Sjöberg får nog inte en lugn stund.

# 7 Philip Eriksen, 21, back

Har sin foodtruck med Feuk, men det är fortfarande ingen som sett eller fått smaka något från den. Så man undrar lite om det är ett luftslott!? När han sätter på sig hjälmen har han ett temperament som man sällan skådat.

Eriksén. FOTO: FLYWOOD STUDIO

# 17 Marcus Lindeborg, 29, back

Jobbar hårt på Cramo på dagarna, full koll på alla verktyg och maskiner. Han har en röd Audi som alltid skiner, så det känns som han ändå har lite tid över på dagarna att putsa på den. Inte blyg för att smaka när folk bjuder på fika.

# 26Alex Brännstam, 22, back

Våran lilla stekare, kommer från Stockholms finare ställen. Han gillar att hetsa med folk, men blir otroligt sur om han får lite hets tillbaka. Säkra källor säger även att han är adlig.

Brännstam. FOTO: FLYWOOD STUDIO

# 43 William Eckmyhl, 23, back

Timråkillen med en stor kärlek till Hudiksvall, han är inte sen att tacka ja till en övernattning i Hudik. Tror att han kommer bli kattuppfödare efter karriären.

Eckmyhl. FOTO: FLYWOOD STUDIO

# 49 Lucas Torstensson, 21, back

Får ta mycket skit av alla hela tiden, men han bjuder gärna in till det också. Pratar ofta om att han är kung hemma i Uppsala. Men enligt rykten säger tjejerna annat.

Torstensson. FOTO: FLYWOOD STUDIO

# 54 Hannes Lindström, 23, back

Här finns det mycket att säga, men många saker måste få stanna innanför omklädningsrummets stängda dörrar. Som Levander älskar även Hannes mat och fika – samt att sova. Få människor som kan se så trött ut på en frukostbuffé som Hannes.

Lindström. FOTO: FLYWOOD STUDIO

# 12 Christoffer Jansson, 25, center

Vart ska man börja? Superlativen räcker inte till…Hall of fame, ”ettans” bästa forward, vinnare av poängligan och så vidare. Men när han inte har fullt upp med att vara överlägsen på isen spenderar han allt tid med tjejen

. Ryktet säger att han bara några veckor in i förhållandet satte upp en ”välkommen till oss”-skylt på dörren.

# 16 Samuel Eriksson, 24, forward

Mr Eliteprospect, har man någonsin en fråga om nån spelare eller statistik ska man vända sig till ”Samme”. Där har han full koll! Har fullt upp i omklädningsrummet med att hålla koll på Eriksén. Han är även utnämnd reseledare för lagresan efter säsongen.

Eriksson. FOTO: FLYWOOD STUDIO

# 18 Axel Olsson, 26, center

Ett av våra senaste tillskott i truppen, så här finns inte så mycket inside än så länge. När han inte spelar hockey säljer han marsblades. Inget jag (Wiberg) vågat testa mig på än, man vill ju inte ändra allt för mycket på utrustningen när man redan tillhör en av dom snabbaste i ligan…

# 19 Carl Westberg, 24, forward

Våran egen ”Leif Öhman”. När han inte ligger bland pallställningarna på Jula och jagar råttor så står han hemma i källaren och stoppar upp björnar som hans släktingar jagat i dom djupa skogarna utanför Örnsköldsvik.

Westberg. FOTO: FLYWOOD STUDIO

# 20 Marcus Limpar Lantz, 20, center

Inte mannen med mest koll, ibland känns det lite som ett under att hans ens hittar till ishallen på dagarna. Måste ge han ett stort beröm för hans touch i fotbollsringen, kan ju kanske bero på hans gener…

Limpar Lantz. FOTO: FLYWOOD STUDIO

# 23 Adam Byström Johansson, 28, forward

Vår ”Mr Perfect”, precis som Sjöberg väldigt fåfäng. Finns nog inte ett hårstrå som ligger fel i den frisyren. Även väldigt bra på att baka, bjöd på riktigt gott fika häromdagen. Sen att det dyker upp en liten Snapchat-story för att imponera på tjejerna kanske är överflödig information!?

LÄS MER: 15 frågor till Adam Byström Johansson

# 24 Axel Levander, 26, forward

Har precis fått sitt första jobb och jobbar precis som Westberg på Jula, kul för grabben! Man verkar tjäna ganska bra där också, sist vi var lediga var han nere i Stockholm och shoppade en helt ny garderob.

# 27 Alexander Bjurström, 25, forward

En livsnjutare ut i fingerspetsarna. Pratar ofta om sitt älskade Lidingö, där han spenderar varje sekund så fort vi är lediga ett par dagar. Har otroliga händer och blick på isen, men jag (Wiberg) och Jansson har försökt få han och ta sig in lite mer framför motståndarnas mål. Något vi fortfarande kämpar med…

Bjurström. FOTO: FLYWOOD STUDIO

# 48 Lucas Feuk, 23, forward

När han inte bygger sin nya matvagn med Eriksen så gillar han att sladda med bilen på parkeringen utanför ishallen. Ibland slutar det dock med att bilen måste uppsöka en verkstad.

Feuk. FOTO: FLYWOOD STUDIO

# 70 Henrik Olsén, 31, center

Den eviga 16-åringen som har stenkoll på reklambladen och rabatthäftet. Han blir nog cyklist efter karriären.

# 85 Lukas Enqvist, 25, forward

Hockeyettans Joel Lundqvist, en otrolig lagkamrat. Missar tråkigt nog resten av säsongen men då får han mer tid till det han gillar mest – kolla på raggarbilar och jobba.

Enqvist. FOTO: FLYWOOD STUDIO

# 86 Karl Umegård, 20, forward

Flyttade hemifrån för första gången nu när flyttlasset gick ner till Hudiksvall. Men för dom som är oroliga för att han inte klarar sig så kan dom vara lugna –  hans mamma kommer och fyller på med nya matlådor i kylen varje vecka.

Umegård. FOTO: FLYWOOD STUDIO

# 92 Filip Sjöberg, 24, forward

En man med många funderingar över många konstiga saker. En expert på att prata först och tänka sen, som när han en gång skulle berätta om sin favorit artist: ”Spruce Springsteen”. Är även extremt fåfäng.

Sjöberg. FOTO: FLYWOOD STUDIO

# Christer ”Ernst” Jonsson, materialförvaltare 

Kärt barn har många namn sägs det och det går inte att skippa ”Crille” i detta sammanhang. När han inte är på hallen och slipar skridskor sitter han gärna hemma i soffan och kollar Ernst, en personlig favorit för ”Crille”. Ryktet säger även att frun hans är den som bestämmer där hemma.

Filip Lander och Jesper Wiberg. FOTO: FLYWOOD STUDIO

TIDIGARE DELAR  23/24 – de berättar om sina lagkamrater 

LÄS MER: Hemligheterna i Segeltorp – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Karlskrona HK – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Tranås AIF – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Falu IF  – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Troja-Ljungby – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Enköping  – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Boden  – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Hanviken  – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Piteå – klicka här!

ARKIV 22/23 – de berättar om sina lagkamrater 

LÄS MER: Hemligheterna i Skövde IK – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Väsby – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Halmstad  – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Vallentuna  – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Vimmerby  – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Borlänge  – klicka här!

ARKIV 21/22 – de berättar om sina lagkamrater 

LÄS MER: Hemligheterna i Nybro  – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Lindlöven  –klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Dalenklicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Östersund – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Nyköping – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Hanviken – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Hudiksvall – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Kalmar  – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Surahammar – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Mariestad – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Strömsbro – klicka här!

”Tror de gjorde fel där” * Experten tippar alla sex semifinalerna * ”Det kommer bli åka av!” * Motivering och tips i tv-klippet