Här får du veta hur spelarna i Borlänge är privat. FOTO: ERIK KRUSE

Detta visste du inte om spelarna i Borlänge * Lagkapten berättar om sina lagkamrater * ”Vägrar plocka puck och servera kaffe”

Dags att öppna upp dörren till ett nytt omklädningsrum i ligan. 

Borlänge svarade ju för en superspurt i norra vårserien och fixade en direktplats till kvartsfinalen – men hur är spelarna bakom succén när vi lättar lite på alla skydden?

Vi tog hjälp av en riktig trotjänare för att få svar.

Här berättar lagkaptenen Patrik Elfsberg – med mycket humor och kärlek – om sina lagkamrater.

Här är hemligheterna i Borlänge Hockey.

STÖTTA DIN KLUBB I LIGAN – KÖP ABONNEMANG HÄR

 

#30 Oliver Norgren, 22, målvakt 

Lugn och snäll kille , hemsk i tvånuddsringen där han visar sina rätta färger. Sköter ofta musiken, förmodligen norra Europas bredaste musiksmak.

Oliver Norgren. FOTO: ERIK KRUSE

#35 Emil Ranehamn, 21, målvakt

08:a med ett ljuvligt humör. Muttras hejvilt bakom gallret under träningar och matcher. ”Jävla pissövning” hörs så fort en puck slinker in…En av få som fortfarande kör med klassiska onepiece- understället med dragkedja.

#4 Emil Rangedal, 21, back

Riktig prylnisse som har järnkoll på all tekniskt skit du kan tänka dig, det kan man inte tro om en kille från Malung. Hänsynslös bötesanvarig som inte skyr några medel för att ta laget till Ibiza.

#13 Tim Björkman, 20, back 

Skön kille som säger att han är snickare om dagarna…Tydligen anfallare på fotbollsplanen sommartid men med okänt målfacit dock!? Usel padelspelare, men vass på kortspel.

#22 Adam Bäckehag, 22, back 

Du kan ta en kille från Säter men aldrig Säter från…Maken till hemmakär får ni leta efter! Beklagat sig över sina klubbor sedan ankomsten till BHF, men efter att poängen rullar in här efter jul har det varit väldigt tyst.

Adam Bäckehag. FOTO: PIOTR ARVIDSSON

#47 Henning Rothsten, 21, back 

Värmlänning som tyckte en De Vet Du konsert var viktigare än julbord med laget. Höll i ett ispass för våra 11-åringar och tyckte idioten var en bra grej… har nog bara otur när han tänker egentligen, en riktigt fin kille. Svärmorsdröm!

#72 Linus Lundberg, 22, back 

Täljegrabb som kan prata på både in- och utandning. Man behöver aldrig svara Linus för det har han gjort själv innan man ens öppnat munnen. Drömmer om att driva en egen restaurang efter karriären.

#77 Emil Danerhag, 21, back 

Otroligt läkkött på den killen. Jobbar otroligt tätt med vår massör/fysio/laserguru Lars Adde för att vara spelklar varje vecka.

Emil Danerhag. FOTO: ERIK KRUSE

#8 Oscar Haaraoja, 27, forward

Miljöpartist som förespråkar tåg istället för bil. Hade hoppats att han jobbat bort gnällbälts-dialekten efter fem år uppe i Kiruna, men icke…

#9 Leon Cadei, 19, forward

Maskinen som får ta med egna vikter till gymmet för att det inte räcker till annars. Rörmokare om dagarna som nyss lärde sig att man kan köra borrmaskinen både bakåt och framåt.

#10 Casper Östberg, 20, forward 

Lagets djurälskare som just införskaffat en liten kanin ihop med sin bättre hälft. Plattsättare till vardags och biluthyrare som sidoverksamhet.

Casper Östberg. FOTO: ERIK KRUSE

#11 Victor Ohlsson, 20, forward 

Ytterligare en som säger sig vara snickare…Borlängekille som vägrar flytta hemifrån. Ryktet säger att han sparar pengar tills han kan bygga sitt egna drömhus på tunaslätten.

#14 Emil Lind, 23, forward 

Vår egna Lucky Luke. Skjuter på allt som rör sig och en av få som själv stått för mer än hälften av lagets skott på mål under en match!? Maskinuthyrare med en 40-årings kropp.

#19 William Danielsen, 22, forward 

Slog nyss rekord i flest varningar från domaren i tekningscirkeln under en säsong, vilket är en merit. Bytte från 60 till 70 flex på klubban i år efter en grym sommarfys.

William Danielsen. FOTO: ERIK KRUSE

#24 Ludwig Westerlund, 22, forward 

Vårt norrländska kärnkraftverk som alltid har ett leende på läpparna. Kränger bildelar om dagarna och provar skridskor på kvällstid. Avverkat tre-fyra par i år och har fortfarande inte hittat rätt…Kör olika stål och slipning beroende på vilken is vi spelar på.

#25 Marcus Andersson, 34, forward 

Hade svårt och komma på vilket nummer han har på ryggen eftersom han gjort x antal comebacker med olika tröjnummer… Hypokondriker som ofta har nån känning någonstans. Har tråkigt nog för oss lugnat ner sig på äldre dagar och de yngre har gått miste om ”Mackan” i sin prime när det var allsång och annordnades discofredagar i omklädningsrummet.

#28 Pontus Falk, 18, forward 

Vår supertalang från Ludvika, har Jonas Frögren som idol och det syns på spelstilen. Hade kunnat slagit klubbrekord i flest antal matcher per säsong då han är med både J18, J20 och A-lag men luriga skador har satt stopp. Klämde fingret under ett innebandymål på skolidrotten bland annat. 

Pontus Falk. FOTO: ERIK KRUSE

#29 Martin Öhman, 19, forward 

Har suttit och varit tjejsur uppe i sitt hörn i omklädningsrummet hela säsongen. Har fullt sjå med att få håret att fladdra snyggt under hjälmen och tugga tuggummi. Säterkille som tagit lite för mycket rygg på #22 Bäckehag för sitt eget bästa…

#53 Charles Eklund, 21, forward 

Vår modeikon som levererar outfits alla dagar i veckan, pälsar, mössor, hoodies, skor med mera med mera. Bytte äntligen vinkel i år och det har minst sagt gett utdelning både på isen och utanför där han dessutom hittat kärleken.

Charles Eklund. FOTO: ERIK KRUSE

#61 Joel Myrberg Andersson, 20, forward 

Party-myran som delar utseende med självaste Justin Bieber. Maken till puckkär har jag nog inte sett i Borlänge Ishall sedan Kalle Östmans glansdagar här. Gör målgester och firar varje lite vinst i vardagen. Tackar aldrig nej till en gobit på bussen!

#83 Dennis Hedlund, 19, forward 

”Gäddan”, som han kallas efter att missat träning på grund av att en gädda högg han i tummen (sägs det, morakniv kan också vara ett alternativ). Vägrar plocka puck och servera kaffe,  principsak kallar han det för.

#92 Emil Lothström, 20, forward 

Virvelvind från bandy-mekkat Bollnäs. Lagets femte Emil!? Riktig arbetshäst både på och utanför isen. När han inte skruvar gips om dagarna så drömmer han sig gärna tillbaka till Bollnäs GIF storhetstid med SM-gulden på 50 talet. Blev brutalt rånad på sitt första mål i BHF-tröjan när domaren blåste av felaktigt för icing…

* FOTNOT: 21 Patrik Elfsberg, 28, har gjort tio raka säsonger i ligan, de fyra senaste som kapten i BHF. Han har spelat över 340 seriematcher.

Patrik Elfsberg. FOTO: LEIF HELLERIN

TIDIGARE DELAR 22/23 – de berättar om sina lagkamrater 

LÄS MER: Hemligheterna i Skövde IK – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Väsby – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Halmstad  – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Vallentuna  – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Vimmerby  – klicka här!

ARKIV 21/22 – de berättar om sina lagkamrater 

LÄS MER: Hemligheterna i Nybro  – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Lindlöven  –klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Dalenklicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Östersund – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Nyköping – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Hanviken – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Hudiksvall – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Kalmar  – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Surahammar – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Mariestad – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Strömsbro – klicka här!

12.00 söndag – vem tar vem? * Se valen till kvartsfinalerna live på Hockeyettan Play * De väljer först – så rankas lagen