Erik Palm til vänster. Över raden från vänster: Larsson, Ståhl, Karlsson Tägström. Nedre raden från vänster: Karlström, Lidö, Andersson. FOTO: ERIK KRUSE

Detta visste du inte om spelarna i Hanviken * ”Lagets pretty boy” * Berättar om sina lagkamrater * ”En charmör ut i fingerspetsarna”

Då öppnar vi upp dörren till ett nytt omklädningsrum i ligan.

Den här gången tittar vi in hos succélaget Tyresö/Hanviken, som vann östra grundserien efter en imponerande höst.

Hur är spelarna bakom sina skydd?

Vi tog hjälp av lagkaptenen Pelle Carlsson och målvakten Viktor Lundahl för att få veta.

Här berättar dom – med mycket kärlek och humor – om sina lagkamrater i THH.

STÖTTA DIN KLUBB  * 500 kr till ditt lag för varje årsabonnemang

 

Tyresö/Hanviken säkrade seriesegern i sista omgången 10 december under en historisk kväll, där trotjänaren Felix Liljegren blev den första spelaren i klubben att få sin tröja upphissad i taket i Tyresö ishall.

THH vann alltså serien före storsatsande Brödernas/Väsby och dom går nu in i Allettan med ett stort självförtroende, såklart.

Så varför inte försöka få reda lite mer om ”hjältarna” som gjorde det?

Vi bad backen och trotjänaren Pelle Carlsson (åttonde säsongen i A-laget) och målvakten Viktor Lundahl (sjunde  säsongen) berätta om sina polare.

Här är deras egna ord om lagkamraterna. 

# 5 Pelle Carlsson, 29, back 

Äldst i alget men yngst i sinnet. Aldrig en tråkig stund med Cap. Att inte kunna vara seriös kanske är det perfekta ledarskapet. Han har spenderat 8 år i föreningen och det kanske gått lite under radarn att han om två matcher (Nyköping hemma 1/6) blir spelaren med flest matcher någonsin för föreningen. En förebild som verkligen visar prov på ett fantastiskt laghjärta.

(Skrivet av # 30)

# 7 Ivar Sjölund, 23, back

Poängexplosion den här säsongen. Framgångarna till detta kan vi tyvärr inte avslöja då de är väldigt speciella. Men vi kan väl säga att det här är en kille som kommer till hallen och gör allting väldigt seriöst, och kan samtidigt få hela omklädningsrummet att skratta.

Ivar Sjölund. FOTO: ERIK KRUSE

# 8 Daniel Ohlsson, 24, back

Medan de flesta i laget håller på med plugg eller kontorsjobb så visar ”Dosan” upp hur en riktig knegare ser ut. Han har fått lära sig livets hårda skola och är en stor förebild för oss med tummen mitt i handen.

# 11 Daniel Nilsmats, 24, forward

Måste vara bäst klädd i hela Hockeyettan. Varje gång han kommer till ishallen visar han upp en ny outfit som skulle få modeikonerna i Milano att tappa hakan.

Daniel Nilsmats. FOTO: ERIK KRUSE

# 12 David Ljusbol, 25, forward

Snart nyutexaminerad polis. Håller oss ofta uppdaterade om vad som händer i Sverige och är inte blyg för att brotta ner någon och visa några nya polisgrepp som han har lärt sig i skolan.

# 13 David Karlström, 22, forward

”Karla” kan ses som lagets svar på klassens clown. Hans mun går lika snabbt som skridskorna gör på isen. Inblandad i ett triangeldrama med #23 och #28.

David Karlström. FOTO: ERIK KRUSE

# 14 Isak Dahlin, 24, forward

Lagets pretty boy, kommer alltid in i ishallen med ett leende på läpparna och skrattar åt det mesta. Han har fått junioren #15 bredvid sig så han har fått uppgiften att läxa upp honom, gjort ett hästjobb hittills.

Isak Dahlin. FOTO: ERIK KRUSE

# 15 Felix Eriksson, 19, forward 

Felix har kommit upp till oss från juniorerna och verkligen visat framfötterna direkt. Han har tagit sig an de uppgifter som de andra junisarna tydligen är för fina för. Bor ute i Nynäshamn och snackar om att han är kung på att köra ”arre” (bil), men har inget körkort.Hur går det ihop?

Felix Eriksson. FOTO: ERIK KRUSE

# 16 Filip Pilö, 23, back

Oj, vilket stort hjärta denna kille har. Han lyser upp hela omklädningsrummet när han kommer in. Ung till åldern men känns som att han har 15 år i ligan. Pilö gjorde ett väldigt stort intryck på oss alla redan dag ett och har sedan dess axlat papparollen.

Filip Pilö. FOTO: ERIK KRUSE

# 17 Oskar Ståhl, 24, forward 

Ståhl är sedan förra året lagets kassör. Han gör det med bravur där han som största kännetecken kan ses som hårdare än kronofogden när det vankas inbetalning.

Oskar Ståhl. FOTO: ERIK KRUSE

# 18 Ludvig Stridh, 20, forward 

Lockigt hår som skulle få de flesta tjejer att bli avundsjuka. Drar ofta på sig dansmackorna för att se vad stockholmsnatten har att erbjuda.

# 20 Isak Sörell, 21, forward 

Isak är THH:s egen Pep Guardiola. När det vankas byten i FPL är det till honom man vänder sig till. Sitter i FPL-hörnet med # 34 och klurar på veckans byten. Trots hans fina fotbollskunskaper så finns det mycket mer att önska när det kommer till ringen innan matcher där han tenderar att tampas i botten.

Isak Sörell. FOTO: ERIK KRUSE

# 21 Eric Eljas, 22, forward 

En av lagets två dalmasar. Har ett hjärta som bultar för Leksand och sitter ofta och har synpunkter på det allra mesta som händer i deras matcher. Utanför hockeyn producerar han egen musik, men vi har aldrig fått något av hans verk. Är det kanske Eljas som är hjärnan bakom fröken snusk stora framgång?

# 23 Tim Kämpeberg, 25, forward 

Här har vi honom, den manligaste mannen. Med norrländsk dialekt och en bröstkorg som gorilla måste det vara han som bestämmer i trion med # 13 och # 28.

Tim Kämpeberg. FOTO: ERIK KRUSE

# 25 Hampus Larsson, 20, forward 

När ”Hampe” kom under förra året kunde vi knappt få med honom till gymmet. Men under hösten är han först in och sist ut. Det måste finnas ett samband mellan detta och hans 15 mål än så länge i år.

Hampus Larsson. FOTO: ERIK KRUSE

# 28 Alexander Andersson, 25, back 

Snacka om att Alex flickvän är lyckligt lottad. En charmör ut i fingerspetsarna. Han är dock alltid den som råkar ut för pranks i omklädningsrummet. Huvudmisstänkta till detta är # 13 och # 23 som han nyligen var på en romantisk resa till London med.

Alexander Andersson. FOTO: ERIK KRUSE

# 29 Adam Falk, 23, forward 

Falken är det senaste tillskottet i laget. En av dem som pluggar på sidan om hockeyn. Det verkar som han kan sköta det mesta från sängen då han ofta kommer till träningen med en skön kuddfrilla.

Adam Falk. FOTO: ERIK KRUSE

# 30 Viktor Lundahl, 22, målvakt 

Klassisk målvakt som har mycket konstigt för sig i omklädningsrummet. Han är en av de yngsta i laget men har ändå lyckats skrapa ihop 7 säsonger i A-laget. Kan detta vara THHs största talang man har fått fram från egna led?

(Skrivet av # 5)

# 31 Carl Lidö, 20, målvakt 

Är det någons skor man skulle vilja vara i så är det Calles. Han är inte bara bäst i gymmet och ettans bästa målvakt, han är snyggast också. Att en kille ska få allt, det känns nästan orättvist. Calle skulle kunna ses som THH:s svar på Henrik Lundqvist.

Carl Lidö. FOTO: ERIK KRUSE

# 34 Erik Palm, 27, back 

Näst äldst i laget och det börjar märkas, gubbgrinigheten börjar smyga sig på. Men trots det så älskar Palm hockey och han har nog minst 10 år av hockey kvar i sig. Han uttalar sig som bäst i FPL också men tror att han snor mycket info från sin bänkpartner #20.

Erik Palm. FOTO: ERIK KRUSE

# 55 Ludvig Almgren, 22, back

Bäst i ligan på att tajma in skador för att få lite längre ledighet, det måste finnas något mönster där. Har Hockeyettans bästa skratt och vackraste spelarbild som togs förra året.

# 72 Sebastian Frantz, 25, forward 

Bott runt i många delar av Sverige. Men efter en halv säsong vet vi fortfarande inte vart kommer ifrån. Tävlar med # 80 om vem som kan ha flest träningar med gul tröja den här säsongen. Riktigt fin kille som vill alla väl.

Sebastian Frantz. FOTO: ERIK KRUSE

# 80 Filip Karlsson Tägtström, 24, forward 

Med ”KT” i omklädningsrummet kan man förvänta sig många roliga historier. Med fyra år över pölen så har han fått uppleva saker som vi andra bara sett på film. Nu med många timmar i  buss framför oss så hoppas vi att han en gång för alla gör sig av med den gula tröjan och följer med på match.

# 86 Alexander Karlsson, 25, forward 

Spenderar väldigt få timmar i gymmet men väldigt många timmar i någon hemlig fikagrupp med materialarna och # 16. Trots få timmar i gymmet sitter han på lagets snyggaste kropp, otroligt. Under bussresor sitter han längst bak och vinner pengar men han delar aldrig med sig av några tips.

Pelle Carlsson och Viktor Lundahl. FOTO: ERIK KRUSE

SÄSONGEN  23/24 – de berättar om sina lagkamrater 

LÄS MER: Hemligheterna i Piteå – klicka här!

ARKIV 22/23 – de berättar om sina lagkamrater 

LÄS MER: Hemligheterna i Skövde IK – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Väsby – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Halmstad  – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Vallentuna  – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Vimmerby  – klicka här!

ARKIV 21/22 – de berättar om sina lagkamrater 

LÄS MER: Hemligheterna i Nybro  – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Lindlöven  –klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Dalenklicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Östersund – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Nyköping – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Hanviken – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Hudiksvall – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Kalmar  – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Surahammar – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Mariestad – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Strömsbro – klicka här!