Övre raden från vänster: Hedman, Sjöberg, Kivistö, Humble. Nedre raden från vänster: Magnusson, Isén, Matthiesen, Dahlbeck Till höger: Delden. FOTO: ANDERS GUSTAFSSON, EMIL SÄRNEHED, KEVIN LILJEGREN

Detta visste du inte om spelarna i Segeltorp * ”Lagets partyprins” * Berättar om lagkamraterna * ”Håller Stockholms gator vakna” * ”Slutar med att pengarna swishas över…”

Vi öppnar upp dörren till ett nytt omklädningsrum i ligan.

Den här gången tänkte vi att ni skulle få veta lite mer om spelarna i ”lilla” Segeltorp, som just nu kämpar för nytt kontrakt i Hockeyettan.

Hur är spelarna som ska ”göra det”?

Vad finns det för kul att berätta om det unga laget?

Vi bad centern Linus Unger berätta – med kärlek och värme – om sina lagkamrater.

TV: SE SLUTSPELET HÄR  * HOCKEYETTAN PLAY * EXPRESSEN.SE

 

Ja, vi kör väl ett ”inside” till här.

Vi hälsar den här gången på hos Segeltorp IF, en lilleputt i ligan som kämpar med små resurser och ställde ett superungt lag på isen till den här säsongen.

Just nu är de i ett brinnande kvalspel för att säkra nytt kontrakt i ligan 24/25.

Linus Unger, 21, den assisterande lagkapten som är inne på andra säsongen i klubben, fick uppdraget att berätta lite ”hemligheter” om sina polare i ”Torpet”.

Så varsågoda – detta visste du inte om spelarna i Segeltorps IF.

#35 Adam Matthiesen, 21, målvakt

Bor längst ifrån hallen och använder det som någon form av ständig ursäkt till att nästan alltid vara sen till samling. Dock en av de hetaste i fotbollsringen, åtminstone enligt honom själv! Går många duster mot #19. Alltid mycket snack på den här killen. Vilket är häftigt att man som Hammarbyare kan ha med ett enda SM-guld…

Adam Matthiesen. FOTO: ERIK KRUSE

#1 Anton Danell, 20, målvakt

En målvakt med otroligt hög högsta nivå. Har tyvärr fått stora delar av säsongen förstörd på grund av en skada men med siktet inställt på nästa säsong kommer vi helt klart att få se mer av honom!

#30 Mike Sjöberg, 22, målvakt

En av våra viktigaste spelare den här säsongen. Har flera märkliga grejer för sig som så många andra målvakter. Exempelvis brukar han hänga kvar i hallen flera timmar efter träning, men ingen har ännu lyckats bringa klarhet i vad han faktiskt gör under dessa timmar.

Mike Sjöberg tilldelas pris som matchens lirare efter derbymatch mot Huddinge.
FOTO: SEGELTORPS IF

#64 Lukas Dahlbeck, 20, back

Ligans yngsta kapten, våran kapten! Alltid en glädje till ishockeyn och en vilja att tävla som smittar av sig på gruppen. Ryktet går att det brukar tävlas mot #91 på vägarna hem från ishallen på kvällarna. Körkortet verkar han inte ha blivit av med ännu. Motståndare som i framtiden vill använda sig av lite “trash talk” mot vår kapten borde fråga honom hur handbromsen fungerar…

#55 William Westlund, 21, back

Han var på lån hos oss några matcher under fjolåret innan han bestämde sig för att flytta till Eskilstuna. Men det är ju aldrig för sent att välja den goda sidan så vi välkomnade “Wesslan” hem till oss med öppna armar!

”Wesslan” i Linden-tröja tidigare i höstas. FOTO: ERIK KRUSE

#27 Edvin Isén, 20, back

En av Sveriges få elektriker utan körkort. Men med en kyla, ödmjukhet och spelförståelse som honom så gör han lite vad han vill. Inte konstigt alls om vi inom några år ser den här killen i en högre serie!

#3 Otto Humble, 22, back

Våran skillade back men även materialare i vått och torrt. Han verkar ha ett öga för det där med materialet och nog har Jessica snappat upp det. Otto jobbar nämligen extra bakom slipmaskinen, titt som tätt. Dessutom en av gubbarna med det skönaste snacket i omklädningsrummet!

#12 Didrik Eriksson, 20, back

Den egna produkten som tagit enorma kliv den här säsongen. Kanske lagets bästa straffskytt på träningarna. Coach snappade upp det och gav “Didde” chansen under en straffläggning i vårserien som tyvärr den gången resulterade i en miss. “Didde” brukar även vara den som oftast kokar kaffet och där kan vi ju säga att utvecklingen inte varit lika bra som på isen.

Didrik Eriksson. FOTO: EMIL SÄRNEHED

#4 Carl Lindgren, 20, back

Calle håller Stockholms gator vakna med sina kunskaper bakom DJ-båset. Måste gå väldigt bra för honom för det är nämligen inga billiga bilar, skor eller jackor han rullar in med till träningarna.

Carl Lindgren under en försäsongsmatch. FOTO: EMIL SÄRNEHED

#5 Victor Erixon, 24, back

Lagets äldsta spelare trots sina unga 24 jordsnurr. I de allvarliga stunderna hör man honom ofta säga några väl valda ord. Han verkar dessutom ha blivit någon form av privatchaufför till #13 och #86.

#9 Tom Sköld, 24, back

Lagets mest rutinerade spelare med en karriär i USA som vi andra bara hade kunnat drömma om, åtminstone om du frågar honom själv. Tyvärr fått delar av säsongen förstörd av skada men han ger inte upp.

#11 Danny Sophy, 21, back

Från division två till att avgöra sin första match i Hockeyettan! Eller var det #15 som styrde pucken? Ingen som vet eller som vågar ge sig in i den diskussionen. Ett otroligt härligt skratt som smittar av sig på omgivningen.

#13 Simon Delden, 23, forward

Offensiv spets med sin fart och sitt sinne för målskytte. En egen rekordsäsong i antalet gjorda mål i Hockeyettan och vi lagkamrater tackar och beundrar. Bakom denna stjärnstatus gömmer sig en bötesansvarig som det råder delade meningar kring. Men med den ständiga motiveringen “vill du inte till Åre eller?” så är det svårt att säga emot och det slutar med att pengarna swishas över.

Simon Delden. FOTO: ANDERS GUSTAFSSON

#34 Elliot Edman, 21, forward

Killen har jobbat i några månader och har redan börjat förklara för laget hur jobbigt det är att behöva gå upp varje morgon för att åka till jobbet. Slag på fingrarna får man om man inte säger hans fullständiga titel som han säger är “bilglastekniker”. Den här knegaren har förklarat för oss rookies i hockeyvärlden hur en match på hockeyallsvensk nivå går till. Tack för lektionen.

Elliot Edman. FOTO: EMIL SÄRNEHED

#17 Simon Fredriksson, 20, forward

En god och glad kille med en skadefylld säsong. Har ett sinne för siffror och statistik. Han har nog redan räknat ut vilka som vinner SM-guld i årets upplaga av fotbollsallsvenskan. “Simpa” har även gjort det väldigt tydligt för #35 att Nahir Besara inte är den bästa spelaren i Allsvenskan.

Simon Fredriksson. FOTO: EMIL SÄRNEHED

#19 Lucas Glysing Pettersson, 23, forward

Här får man vara försiktig med vad man säger, “GP” sitter nämligen på en otrolig makt. Men att det ofta brukar hetta till i ringen mellan honom och #35 råder det inga tvivel om. “GP” har även på senare tid börjat ta efter en viss William Nylander. “Det är snyggt med klubborna vitsprayade”.

Lucas Glysing Pettersson. FOTO: ANDERS GUSTAFSSON

#8 Stayfo Sharro, 20, forward

Efter en halvbra säsong i Nacka J20 med någon halvbra genomförd match mot Björklövens J20-lag vill Stayfo gärna få det att framstå som att de nästan vann VM-guld. Utanför ishockeyn gillar den här killen att agera modell för de svenska vägarnas hastighetskameror. Sedan kan man ju undra om Nacka J20 gav Stayfo ett ordentligt klirr i kassan med tanke på den alldeles för dyra necessären han har under armen varje gång man ser honom.

Stayfo Sharro. FOTO: EMIL SÄRNEHED

#71 Charlie Berglund, 22, forward

Berglund på tröjan men i folkmun “killen med djurgårdsväskan och slitna ljumskar”. Står alltid efter träningarna och kammar håret, sprutar parfym och pillar med sin lilla necessär. #91 beskrev honom tidigare under säsongen som nykär och det verkar fortfarande hålla i sig! Dessutom besitter han en märklig förmåga att beställa alla sina träningskläder i storlek S. Jag tror nog att det får honom att känna sig lite större och starkare i spegeln när han kör biceps i gymmet.

Charlie Berglund. FOTO: EMIL SÄRNEHED

#66 William Georgsson, 21, forward

Brorsan i Allsvenskan och att Wille kommer gå samma väg är ju inte en galen gissning. Få som verkar älska hockey mer än den här killen men märkligt nog lyckades han hålla sig borta från matcher i slutet av serien på grund av några få enstaka stygn i armen… En genomgod kille som aldrig skjuter pucken mot målet men älskar att utmana sina färdigheter i klubbtekniken!

William Georgsson. FOTO: EMIL SÄRNEHED

#29 Tristan Magnusson, 20, forward

Lagets partyprins som har en hel del roliga historier att bjuda på! Vissa lite märkliga och vissa man ångrar att man fått höra. “Tritta” har ju även lagets snyggaste överkropp. Rutorna på magen känns som alldeles för många för att räkna. Känslan är att det är svårt att planera in tid att umgås med den här killen utanför träningarna. “Privata intressen” står nämligen högst i kurs så att säga.

Tristan Magnusson. FOTO: ANDERS GUSTAFSSON

#15 Emil Kivistö, 20, forward

Lagets speed-kula som häller i sig 8 stycken koffeindrycker om dagen. När tävlingsmomenten på träningarna börjar gå överstyr är det ofta en frustrerad och uppjagad  “Kivi” som drämmer till klubban i sargen! Detta skulle kunna vara ett av hans sätt att få utlopp för det enorma koffeinintaget men enligt sent inkomna uppgifter så spelas det även allt för oftast tv-spel med #35 och #13 in på de tidiga morgontimmarna.

#91 Axel Blom, 20, forward

Lagets snygging och såklart grabben med stjärnstatus! Han njuter av rampljuset och att stå i centrum men vill gärna få det att framstå som att han inte bryr sig. “Blomman” har haft diverse olika smeknamn under vintern, exempelvis Johan Ryno, Marko Anttila, Patrik Karlkvist och Harry Styles.  Det är “Blommans” första år som senior men med tanke på hans attityd och utstrålning skulle man kunna tro att han är inne på 10:onde säsongen. Kaffekopp efter kaffekopp tar han och hans slitna gubbkropp sig igenom vardagen. Utan att lämna ut för mycket information kan vi även säga att det verkar lättare att få någon extra dag ledigt när man pryds av den tidigare nämnde stjärnstatusen!

Axel Blom. FOTO: EMIL SÄRNEHED

#86 Olliver Dahlin, 24, forward

Charmig norrlänning med otroliga färdigheter i köket enligt ryktet. På hockeyplan är han en av Hockeyettans mest starka skridskoåkare. Kan snabbt komma upp i en fart som vi andra bara inte har i oss. Ibland får man också prata lite långsammare när Dahlin ska nås av informationen. Det är inte lätt det här med grov norrländska och rikssvenska. Felhörningar som slutar i mindre katastrofer eller märkliga frågor är en del av charmen.

Olliver Dahlin. FOTO: EMIL SÄRNEHED

#63 William Hedman, 21, forward

Ett av våra senaste tillskott som har tagit Hockeyettan med storm. Verkar ha tagit över stafettpinnen när det kommer till att spela Poker på bussen och kommer ofta med tips till övriga om bets inom sportvärlden.

#21 William Kjellin, 19, forward

Ett av våra senaste nytillskott som har både hunnit göra mål och visa på sina otroliga färdigheter inom ämnet ”parkering”. Bortförklaringar som “dåliga däck” ser de flesta igenom när man parkerar mitt uppe på en rondell.

LÄS MER: Möt ”Torpets” kvinnliga materialförvaltare: ”Skulle behöva en säng i hallen”

Unger, mannen med pennan, berättar ”hemligeheterna” om sina lagkamrater.
FOTO: ANDERS GUSTAFSSON

TIDIGARE DELAR  23/24 – de berättar om sina lagkamrater 

LÄS MER: Hemligheterna i Karlskrona HK – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Tranås AIF – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Falu IF  – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Troja-Ljungby – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Enköping  – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Boden  – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Hanviken  – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Piteå – klicka här!

ARKIV 22/23 – de berättar om sina lagkamrater 

LÄS MER: Hemligheterna i Skövde IK – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Väsby – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Halmstad  – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Vallentuna  – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Vimmerby  – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Borlänge  – klicka här!

ARKIV 21/22 – de berättar om sina lagkamrater 

LÄS MER: Hemligheterna i Nybro  – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Lindlöven  –klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Dalenklicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Östersund – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Nyköping – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Hanviken – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Hudiksvall – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Kalmar  – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Surahammar – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Mariestad – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Strömsbro – klicka här!

Kvalserien – genomgång av alla utmanarna * Premiär för alla fyra serierna i helgen * ”Hoten” mot lagen från Hockeyettan * Poängkungarna