Friberg på stora bilden. Översta raden från vänster: Lagerstedt, Nilsson, Popovic. Nedersta raden från vänster: Henze, Smids, Lindblad. FOTO: EMIL SÄRNEHED, ERIK KRUSE, HÅKAN HAGMAN

Detta visste du inte om spelarna i Enköping * ”Snålar inte med timmarna på gymmet” * Berättar om sina lagkamrater * ”Stekaren från Uppsala” * ”Lagets dåre”

Dags att öppna öppna upp dörren till ett nytt omklädningsrum i ligan.

Den här gången tittar vi in Enköping, som fajtas för att nå en play off-plats i norra vårserie.

Hur är spelarna i ESK bakom skydden?

Vi bad trotjänaren Daniel Andersson – inne på säsong 14 i ligan och med över 450 tävlingsmatcher – berätta lite om sina lagkamrater.

Här har ni ”hemligheterna” i Enköpings SK.

STÖTTA DIN KLUBB  * 500 kr till ditt lag för varje årsabonnemang

 

Ja, vi kör väl ett ”inside” till här, va?

Vi ställde frågan till ESK-forwarden Daniel Andersson, 30, om han ville berätta lite som sina polare och han tog hjälp av Tobias Smids på några av namnen.

Här berättar dom – såklart med mycket kärlek och humor – om sina lagkamrater i Enköpings SK.

Vi tar dom i nummerordning.

#1 Martin Örtengren, 20, målvakt

Man brukar säga att målvakter kan vara lite speciella, men nu pratar vi en helt annan nivå. Han tar ordet avig till nya höjder. Klippa endast en brieost på mackstoppet är bara en hint om det.

Örtengren. FOTO: HÅKAN HAGMAN

#4 Vilmer Holm, 20, back

En äkta norrlänning! Äntligen någon som bjuder på en ordentlig dialekt och självklart så är han en riktig knegare utanför hockeyn. Får jobba för två på dagarna då Lasse (materialare) inte missar en sån här chans med en spelare på samma arbetsplats…eller är det tvärtom?

Holm. FOTO: HÅKAN HAGMAN

#6 Edvin Günther, 22, back

En riktig ”chillare” och min granne i omklädningsrummet. Blir sällan surr kring hockey med denna grabb. Har börjat tejpa strumpa och tacklas…även på träning. Helt fel enligt mig eftersom han egentligen är en len rightback.

#7 Alexander Starck, 23, forward

Kameleonten! Få spelare kan smälta in i vilken kedja som helst lika bra som ”Starcken”. Lirar han första line kliver han ut och bjuder på några sås och sprätter dit en puck och lirar han fjärde så kan han stänga ner motståndarna helt och täcka skott bättre än vissa målvakter. Ryktena går att han kommer göra något byte som leftare snart…

Starck. FOTO: HÅKAN HAGMAN

#9 Tim Friberg, 28, forward

Cap, lagets sniper! Han besitter en galen bössa! Ibland känns det som han skjuter igenom målvakten. Gjorde alltid mål mot oss när han lirade i andra lag, så extra skönt att ha han i vårt lag nu igen.

Friberg. FOTO: HÅKAN HAGMAN

#11 Adman Wagner, 22, back

Killen som tänker på modellivet efter karriären lirar med helvisir. Har den sjukaste knoppen på klubban. Han säger att han fick tips av den hårdskjutande dansken (Dietz-Larsen) när dom spelade ihop i Nyköping. 

Wagner. FOTO: HÅKAN HAGMAN

Skrivet av #88

#12 Axel Knudsen, 21, forward

Jobbar på farsans mäklarfirma kommer och går lite som han vill där. Om farsan inte jobbar så jobbar inte han eller. Säger inte många ord i onödan när vi är ute och reser J.

Skrivet av #88

#18 Edvin Wiklund, 22, forward

Wiklund Jr, han kör och kör! Finns ingen som gillar kamp lika mycket som han. Gör sig finast i power kill (mål SH). Tar i så mycket och kör slut på sig att man kan tro han svalt tandskyddet och inte får luft. Ibland tror vi att han inte ska hitta till båset, även fast han fortfarande håller på med orientering vid sidan av hockeyn. Finns en hel del fina kvalitéer, men dom roligaste är när han kör på efter avblåsning på träning och råkar snubbla sig rakt in i målvakten. Hjälm på när Wiklund är på isen!

Wiklund. FOTO: HÅKAN HAGMAN

#19 Lucas Lagerstedt, 26, forward

Måste vara Upplands hårdaste kille. Han hatar inte att gnugga mjukisar till match. Mysiga matchvanor med kallbad, råa ägg och nötfärs. Snålar inte med timmarna på gymmet, även om det surras en del från #51 att ”Lagge” börjar falla ur ramarna. Har en vass slangbella till skott och är stenhård att köra in i på isen vilket Smids har testat…

Lagerstedt. FOTO: HÅKAN HAGMAN

#20 Viktor Mattsson, 22, center

El Matador, ligger aldrig fel i banan och har ett riktigt målskott när han väl får lust att hänga dit den. Riktigt fin i tvånuddsringen måste jag erkänna. Har fortfarande någon plats upp till toppen, men är ofta med och nosar på medaljerna.

Mattsson. FOTO: HÅKAN HAGMAN

# 21 Daniel Andersson, 30, center

21an, lagets bankman har man frågor om räntor och pengar så går man till han! Med han i laget vet man också att man kommer ha en bra lagresa när säsongen är över. Får ta hand om Henze på isen när han bara åker runt och har friåkning.

Skrivet av #88

#25 Maximilian Popovic, 24, forward

Stekaren från Uppsala. Aldrig en blyg outfit på denna grabb, brukar vara i samma nivå som en kontantinsats till en lägenhet. Påstår sig ha fullt upp på jobbet. Budgetmöte hit och budgetmöte dit, ändå syns han oftast med pingisracket i handen under kontorstid. Har under säsongen bildat ligans snyggaste dubbelrum ihop med Henze!

Popovic. FOTO: HÅKAN HAGMAN

#27 Viktor Jacobsson, 20, forward

Mr 100 procent. Alltid 100, spelar ingen roll vad vi gör det går alltid i 100. Skolboksexempel på bra attityd!

#30 Emil Jansson, 22, målvakt

Janne är alltid redo, oavsett om det gäller två-puck, gym eller stök! Inte ovanligt med interna måltävlingar mot Janne, där Janne oftast växlar upp en nivå till. Brukar vara med i toppen av böteskassan även fast han själv är delvis ansvarig för den…undrar vad han skulle hamna på för summa med en opartisk böteskommitté?

Jansson. FOTO: HÅKAN HAGMAN

#31 Viktor Andersson, 26, målvakt

Fick höra från Friberg innan Viktor anlände att detta är en målvakt som kan vinna matcher och så har det VERKLIGEN varit. Han har ger oss chansen att vinna varje match oavsett motstånd. Med Viktor i mål kan det ibland se ut som vi faktiskt kan spela försvarsspel…haha.

Andersson. FOTO: HÅKAN HAGMAN

#33 Mattias Eklund, 26, back

Grabben i laget som ställer mest krav på sina medspelare på träning och match mest skit får smids ta av honom. Härlig att ha i sitt egna lag istället för att ha som motståndare.

Skrivet av #88

#46 Leo Krantz, 19, forward

Lika skicklig som han är med puck är han på att dra på sig böter. Trots att han får dispens, juniorrabatt hit och dit ligger han ändå med i toppen på böteslistan. Enda spelaren som lyckats få köpstopp i Nocco-kylen.

Krantz. FOTO: HÅKAN HAGMAN

#51 Wilmer Lindblad, 24, back

Lite jobbigt att säga, men en av dom bästa backarna jag spelat med. Speciellt när han får fokusera på hockeyn och slipper vara bötesansvarig. Har en förmåga att irritera alla på träningarna, där han hetsar mot allt och alla och spelar utan regler…märkligt nog så är han väldigt trevlig och härlig utanför isen. Han är även min arbetskollega på banken.

Lindblad. FOTO: HÅKAN HAGMAN

#55 Robin Nilsson, 32, back

”Skuggan”! Oerhört skicklig och fantastisk att spela med. Gäller att alltid vara redo på en pass för ”Skuggan” trär alltid fram pucken. När han är på spelhumör så vill man alltid vara inne på isen samtidigt som honom, men känns skridskosnörena fel så kryssar han. En riktig profil som ena kvällen avgör med en soloshow och nästa kväll så gömmer han sina klubbor i båset mitt under förlängningen så han inte kan spela…

Nilsson. FOTO: HÅKAN HAGMAN

#62 Lukas Henze, 24, forward

Åker runt och kör friåkning, spelar ingen roll om de är med eller utan klubba. Andra halvan av Hockeyettans snyggaste dubbelrum. Försiktigt uttryckt så har han utseendet på sin sida. Tyckte vi skulle boka in Åre redan i augusti, vilket vi borde gjort.

#69 Fredrik Lundin, 30, back

”Mr Lundin” Min radarpartner, framförallt utanför isen. Självklart rumskamrat på bortaresorna och tar väl vara på dom timmarna när vi får ”frihet under ansvar”. Han backar aldrig! Vare sig om de är när de kommer oinbjudna gäster på en lagresa eller om det är att fimpa flickvännen för att man är lite less efter en torsdagsträning i november, Mr Lundin backar inte ur. Lundin är en av dom absolut största anledningarna till att jag blivit kvar i ESK i alla år. En bortaturné i Norrland gör sig alltid bättre med Lundin, även om största fokuset kanske inte alltid ligger på hockeyn då…

Lundin. FOTO: HÅKAN HAGMAN

#88 Tobias Smids, 25, center

Smittanshow. Det syns på långa vägar när TOOOBBE är igång, då vaggar/gungar han fram på ett sätt som bara han kan. Man känner igen gunget från paddelhallen där han är överlägsen. En av få spelare som är len på isen, men inte i tvunuddsringen. Smids brukar komma igång ordentligt i bussen påväg hem från en bortamatch, då är de bara han som hörs och de med rätta! Då är han igång med guldsurr om allt möjligt från sportchefsbeslut till frikort. Min granne längst bak på bussen och även i omklädningsrummet, har fått vikariera som rumskamrat när Lundin tagit lite pauser från hockey och det har han gjort med bravur.

Smids. FOTO: HÅKAN HAGMAN

#91 August ”Mikhail” Sandell, 22, forward

Lagets dåre! Kan komma ner till träningen med ett citat utrakat på bröstet, vilket gör honom till en drömkandidat när straffet från diamantbollen ska delas ut. ”Mikhail” hade lirat högre upp om knät inte strulat dom senaste fyra-fem åren. Han gör sig riktigt fint på afterskin där endast Petter Stordalen kunde trumfa över senast…och därför går ”Agge” numera under namnet ”Lilldalen” i Åre. Du hittar honom på Norra stå och han sitter alltid på speltips från polsk pingis till jamaicansk fotboll.

Sandell. FOTO: HÅKAN HAGMAN

LÄS MER: 15 frågor till Enköpings Daniel Andersson

Andersson. FOTO: EMIL SÄRNEHED OCH HÅKAN HAGMAN

TIDIGARE DELAR  23/24 – de berättar om sina lagkamrater 

LÄS MER: Hemligheterna i Boden  – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Hanviken  – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Piteå – klicka här!

ARKIV 22/23 – de berättar om sina lagkamrater 

LÄS MER: Hemligheterna i Skövde IK – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Väsby – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Halmstad  – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Vallentuna  – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Vimmerby  – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Borlänge  – klicka här!

ARKIV 21/22 – de berättar om sina lagkamrater 

LÄS MER: Hemligheterna i Nybro  – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Lindlöven  –klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Dalenklicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Östersund – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Nyköping – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Hanviken – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Hudiksvall – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Kalmar  – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Surahammar – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Mariestad – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Strömsbro – klicka här!