Säsonger över efter förlust i derbyt

BOR – FAL  (3-6) (swehockey.se)

Sluttabell och resultat: Hockeyettan Norra vår | stats.swehockey.se

Det var upplagt för fest under söndagseftermiddagen när 1109 personer (bästa siffran under säsongen) hade tagit sig till Borlänge ishall för att ta del av det vassaste derbyt i Borlänge ishall de senaste 10 åren när ”Slaget om Runn” skulle avgöra vilket av lagen Borlänge Hockey och Falu IF skulle ta sig till play-off och vilka som spelat klart för säsongen.

Det syntes och märktes under matchen att det var nervöst både på isen och läktarhåll. Ingen av lagen tog något riktigt kommando utan spelet böljade lite fram och tillbaka med en del avblåsningar som följd.

Det var till slut gästerna som skulle spräcka målnollan när Elias Lindström kunde skjuta in 0-1 i öppen bur sedan BHF målvakten blev omkullåkt i en duell mellan en hemmaspelare och ett Faluspelare. Domarteamet ansåg att det var BHF spelaren som knuffat in en bortaspelare i sin egen målvakt och trots massivt utbuande från hemmapubliken och hemmaspelare som hade synpunkter så godkändes målet.

Knappt halvvägs in i matchen rundade gästernas unge Charlie Forslund buren och med en backhand skickade hade han dubblat Faluns ledning.

Men BHF tänkte inte ge sig. Marcus Kivelä Carlzon samspelade med Johan Skinnars och reducerade bara 1½ minut senare.

Med 2 minuter kvar av mittperioden kom också kvitteringen genom Martin Janolhs och BHF var ikapp.

Men dock skulle inte 2-2 stå sig perioden ut för med bara 1.06 kvar att spela kom förre BHF kaptenen Patrick Elfsberg fri med Emil Ranehamn i BHFs kasse och satte Falun återigen i förarsätet.

Gästerna fick tidigt i slutperioden ett powerplay och ökade då på sin ledning till 2-4.

Men när BHF också fick chansen i pp kom 3-4 genom Sigge Grunditz.

Utvisningar skulle dock bli BHFs fall då man de sista 10 minuterna drog på sig 3 utvisningar vilket gjorde att Falun kunde gå ifrån till seger med 3-6.

Ett tråkigt slut i Borlänge ishall inför storpublik som också inför matchen valde att tacka av tränare Stefan ”Grabben” Gustafsson efter 5 år i klubben som tränare och sportchef. Man hyllade också forne IF Tunabro spelaren och Borlängesonen Dag ”Daggen” Olsson som tidigare veckan gått bort med en tyst minut och rungande applåder därefter.

Förlusten innebär som sagt att säsongen är över för Borlänge. En säsong där man tog kliv allt eftersom men där man inte orkade hela vägen för att nå play-off. Men ett ungt och oprövat lag steppade upp när laget behövde det som mest och tog 11 segrar på 18 matcher i fortsättningsserien.

För Falun väntar nu spel i play-off mot Kalix som kom 2a i fortsättningsserien.

Vi tackar alla spelare, ledare, funktionärer, publik, supportrar och sponsorer för säsongen 2023/2024 och ser fram emot en ny spännande säsong 2024/2025.