NY FORWARD KLAR FÖR VÄSBY

Vi hälsar centern Markus Nygren varmt välkommen till Väsby Hockey. Markus anländer närmast från Halmstad Hammers och har innan det två raka säsonger med Borlänge Hockeyföreningen på sin meritlista.

Markus som blir tjugotre år i sommar har annars Värmdö HC som sin moderklubb. Han slog igenom på riktigt i Djurgårdens IF där han var en viktig kugge i laget som under två raka säsonger, 2014-2016 vann två raka J20 SM-Guld. Där var han assisterande lagkapten, blev under sin sista juniorsäsong vald till säsongens juniorspelare och gjorde då även en match i SHL samt en match i Champions Hockey League med Djurgårdens A-lag.

Markus Nygren karaktäriseras av hårt arbete och han är en duktig skridskoåkare samt sitter på ett vasst skott. Det var något som vi i Väsby Hockey faktiskt såg redan vårsäsongen 2015 då han faktiskt spelade en match i Väsbys ädla dress, inlånad från DIF. Men nu kommer vi att få njuta av Markus spel i varje match och det är med glädje vi hälsar honom välkommen till klubben.

Markus fulla karriär kan ni se här via länken:

https://www.eliteprospects.com/player/187861/markus-nygren

Sportchef Tom Tärnström om Markus tillskott till truppen.

– Markus är en rapp och avig högerfattad forward med ett bra skott. Han har en bra säsong i ryggen där han haft en stor roll i Halmstad i den södra serien. Vi ser en stor uppsida i Markus offensiva spel och han kommer passa väldigt väl i vårt sätt att spela hockey.

Foto: Daniel Eriksson