Wed 27 Oct 19:00
Hockeylag Kalm -
Hockeylag MÖR -
Wed 27 Oct 19:00
Hockeylag NYB -
Hockeylag KRIF -
Wed 27 Oct 19:00
Hockeylag TRA -
Hockeylag HAN -
Wed 27 Oct 19:00
Hockeylag HHHC -
Hockeylag KAR -
Fri 29 Oct 19:00
Hockeylag DAL -
Hockeylag VIM -

Förtydligande från Mörrum Hockey

Det vi kan konstatera är att kvällens derby är inställt och att det således inte blir någon match i NKT Arena.

Karlskrona HK har meddelat att de ej önskar flytta matchen och därmed har Mörrum Hockey tvingats vidta åtgärden att ställa in matchen.

Karlskrona HK har också meddelat att anmälan kommer att ske till förbundets tävlingsledning och som sedermera lämnas vidare till tävlingsnämnden. För inte föregripa pågående process vill Mörrum Hockey eliminera spekulation gällande beslut i detta ärende.

Mörrum Hockey har velat flytta denna match pga. att Karlskrona HK inte följer gemensamt fattat beslut att sända sina hemmamatcher på Ligaorganisationen HockeyEttans gemensamma plattform STAYLIVE. Skälet som Karlskrona HK åberopar är att de ej önskar ingå ett för organisationen, gemensamt, fattat beslut nämligen en gemensam plattform för ljud- och bild samt sändningsrättigheter.

Svenska Hockeyförbundet har motsatt sig Riksidrottsförbundets beslut som ger Boden rätt i sakfrågan att inte kunna tvingas till avtal och in i en organisation. RF hänvisar sitt beslut till föreningsfriheten i Europakonventionen.

Citat från Svenska Ishockeyförbundets ordförande Anders Larsson;

”– Klubbarna förtjänar klara besked, men just nu måste vi räta ut de frågetecken vi har med RF. Vi behöver förstå hur RF resonerar. Hur de kommit fram till sina ställningstaganden. Vår grundsyn är att medlemmarna beslutar om tävlingsbestämmelserna, säger Anders Larsson.”

Ett gemensamt beslut är taget att samtliga lag i den Södra serien, från och med igår kväll, spelar inga matcher borta mot Karlskrona HK. Samma sak gäller för den Norra serien då det från och med igår kväll beslutades att inga matcher skall spelas borta mot Boden.

Dessa lag delar samma grundsyn som Svenska Ishockeyförbundet och därför har dessa gemensamma beslut fattats för att handling skall ske i ärendet.

Nästa vecka kommer Svenska Ishockeyförbundet träffa Riksidrottsförbundet och Förbundsstyrelsen har ett planerat, extrainsatt, styrelsemöte gällande Ligaorganisations rättigheter.

 

Anders Gustavsson, Ordförande Mörrums GoIS IK