Eftersnack: Mörrum-Borås 3-4 (str.)

Mörrum Hockey svarar åter för en storartad krigarmatch i Jössarinken och snuvar topplaget Borås HC på en poäng. Matchen slutar 3-4 efter straffar. Goiset drygar därmed ut avståndet ytterligare ned till kvalstrecket. Nu skiljer tre poäng till Forshaga. Just värmlänningarna står för motståndet i nästa match som spelas på fredag.

Martin Fridén hamnade i händelsernas centrum mot Borås. Först styrde han in den viktiga kvitteringen till 3-3 i powerplay i andra perioden.

”Marcus (Paulsson) sköt för styrning. Jag fick en liten, liten touch på pucken, som gick in mellan benen på målvakten. Skönt att vi kan fortsätta leverera i pp, det är viktigt.”

Minuterna senare låg han utslagen i mittzonen och hela Jössarinken höll andan.

”Jag passade pucken och sen kom en boråsare och klippte benet på mig, med sitt ben. Det var låret som fick en smäll. Många trodde nog det var huvudet, men så var det inte”.

Martin fick hjälp att lämna isen och vilade resten av perioden. Men när domaren släppte pucken i tredje perioden var han med igen.

”Det är lugnt. Det är ingen fara. Jag kommer att kunna spela mot Forshaga också. Det är hårt stål i oss karlskogingar.”

Martin Fridén tycker förstås det är tråkigt att förlora två poäng, men är nöjd med inställningen som laget visar i 65 minuter. Mörrum Hockey har nu plockat poäng i fyra raka matcher.

”Det är bara att bygga vidare på detta så ska det nog kunna gå vägen”.

Marcus Paulsson var inblandad i samtliga Mörrums tre mål. Målvakten Martin von Schoultz fick en assist vid Mörrums 1-0-mål.

Mörrum-Borås 3-4 (1-1, 2-2, 0-0, 0-0, 0-1)
Mörrum: Justin Randhawa, Marcus Paulsson, Martin Fridén. Borås: Joni Nikko, Henrik Eriksson, Vadim Berdnikov. GWS: Joni Nikko. Publik: 512.