Sparbanken tror på Goiset: dubblar och förlänger sitt stöd!

Sparbanken i Karlshamn vill gärna vara med och hjälpa Mörrum Hockey i klubbens framtidsarbete. Banken inte bara förlänger sitt sponsorarrangemang – man fördubblar det också!

”Det är ett stort arbete som föreningen har gjort. Man har varit ärliga, öppna och vågat be om hjälp. Uppslutningen runt klubben har blivit fantastisk”, säger Jonke Höglund, ansvarig för samhällsnyttan på Sparbanken i Karlshamn.

Årskort 23/24 – köp här!

Reklamplatsen i mittcirkeln i Jössarinken den här säsongen är vigd åt Sparbanken. Placeringen känns självklar. Banken är nämligen en central del av idrottslivet i Karlshamns och Olofströms kommuner. Faktum är att i princip alla klubbar får någon form av stöd.

”Vi ser mycket till samhällsnyttan. Det måste finnas en vettig syssla för barn och ungdomar. Sportslig framgång är inte det viktigaste. Sparbanken sponsrar inga individer, och inga specifika lag. Enbart föreningar, eftersom vi vill att vårt stöd ska träffa brett och nå så många som möjligt”.

Sparbanken i Karlshamn sponsrar cirka 130 föreningar. Det handlar inte bara om idrottsklubbar, utan om alla typer av föreningar. Som till exempel konst-, hembygds- och pensionärsföreningar. Kriterierna för att få ta del av bankens stöd är att föreningarna jobbar långsiktigt och att jobbet sker socialt, ekonomiskt och miljömässigt hållbart. Några elitsatsningar i allt för unga år inte intressant.

Sparbanken i Karlshamn har genom åren varit en trogen sponsor till Mörrum Hockey.

”Mörrum har ofta haft sitt a-lag i en hög division, och dragit mycket folk till Jössarinken. Det har varit till glädje för många, och på så vis bidragit till samhällsnyttan. Vi alla behöver någonting vi kan samlas kring, som vi kan stå bakom och känna samhörighet runt. Där fyller idrotten en stor och viktig funktion”, säger Jonke Höglund.

Sparbanken har inga aktieägare och inget enskilt vinstintresse. Poängen med företagets verksamhet är istället att en stor del av vinsten återinvesteras i de kommuner där banken har sitt verksamhetsområde. Målet är att stärka kommuninvånarnas framtidstro genom att investera i sådant som gör det lite trevligare och bättre att leva, bo och verka i Karlshamns och Olofströms kommuner.

”Vår vision som bank är att alla, oavsett vad man pysslar med, ska ha ekonomiska möjligheter till en bra framtid och vår uppgift som bank är att hjälpa våra kunder till en bättre ekonomisk vardag. Detta tillsammans med bankens samhällsnytta utgör bankens fundament”.

Så vad blir då Sparbanken i Karlshamns vinst rent företagsmässigt i satsningen på föreningslivet?

”Vi vill som sagt skapa ett bättre samhälle att bo och verka i. På det sättet kan vi få fler människor att flytta till Karlshamn och Olofström, etablerade företag kan växa och nya företag kan bildas, vilket i sin tur skapar nya arbetstillfällen, skatteintäkter och nya kunder till banken. Så kan vi tillsammans satsa ännu mera pengar på samhällsnyttan här!”

Slutligen: Mörrum Hockey arbetar hårt för att locka flera åskådare till Jössarinken. Har du några tankar kring hur det ska gå till?

”Jag tror att klubben är på helt rätt väg! Om grannens eller arbetskamratens pojk spelar i laget så kommer det att bidra till en bra och trogen publik. Kommer det spelare utifrån så ska de vara här av rätt anledning, inte bara för att tjäna pengar”.

”Ur kriser växer ofta bra saker och det är det vi har fått se början av i det nya Mörrum Hockey som börjat ta form. Föreningen har sanerats och man har varit öppen med de problem som tyngt föreningen”.

”Ett otroligt arbete har gjorts av en mängd ideella krafter med stora hjärtan för klubben. Detta speglar av sig och en del av resultatet, tror jag, ser vi nu i det lagbygge som påbörjats. Spelare vill fortsätta, de vill förlänga sina kontrakt, de vill komma hem igen. Vi på banken vill stötta föreningen. Jag tror och hoppas att det är samma sak med publiken och supportrarna ­­– känner de och märker de att rätt saker görs på bred front i föreningen och att det inte längre är en prestigefylld one-man-show, så tror och hoppas jag att även publiken sluter upp i Jössa till hösten”.