Linus Björk ny lagkapten!

Linus Björk, 25, blir ny lagkapten i Mörrum Hockey.

Vid sin sida får han Khalid Ibrahim, 25, och Filip Brahm, 27.

”Det blir en ära och ett spännande uppdrag. Samtidigt är vi ett lag, där det är viktigt att alla är med och bidrar, oavsett om man har en bokstav eller inte på tröjan”, säger Linus, som nu går in på sin sjätte säsong i Goiset.

Se nya kaptenen på Jössa – köp säsongskort!

Linus anslöt till Mörrum sommaren 2018 och har hunnit bli en av veteranerna i laget med sina 171 matcher.

”Jag är en lugn kille som kan snacka med alla. Jag är kanske inte den som hörs allra mest i omklädningsrummet, men på isen vill jag vara en ledare”.

Under Linus första säsong i Goiset var det Dave Lindarv som var lagkapten.

”Jag lärde mig mycket av Dave. Det är lätt att ta efter en sådan kille. Han kunde inte bara snacka och ställa krav på andra, han kunde leva upp till det själv också ute på isen. Det är en viktig egenskap hos en lagkapten”.

Mörrums tränare Richard Melkersson tycker att Linus Björk sätter en hög standard. Varje dag, varje träning, varje byte, varje period, varje match. Han ger sitt yttersta i alla lägen.

”Vi vet alltid vad vi får av Linus. Han har en mycket hög lägstanivå”.

Den tidigare kaptenen Marcus Paulsson kan därmed släppa fokus på vissa saker.

”Ja, nu är det dags för andra att ta över och jag kommer naturligtvis att stötta Linus till hundra procent”, säger Pålle.

Richard Melkersson menar att Mörrum egentligen har fyra lagkaptener. Marcus kommer alltid att vara en ledare och med Khalid och Filip får Goiset en bra grupp med erfarenhet.

”Vi har ett ungt lag som kan behöva den rutinen att luta sig mot. Filip är en egen produkt och en profil i laget och i Karlshamn. Han har bra inställning och är en stark röst i omklädningsrummet. Khalid är en spelare som också kommer till jobbet varje dag och ger järnet. Han har liksom Linus varit här länge och tar ansvar”.

I helgen väntar Roger Björk Cup i Kallinge med matcher mot Karlskrona HK (lördag) och Krif (söndag).

”Resultaten är kanske inte det viktigaste i nuläget. Jag vill se att vi klarar av det vi tränat på, och att vi har utvecklat det spel som vi började bygga på förra säsongen”, säger Richard Melkersson.

Linus Björk håller med, men tillägger:

”Vi vann ju cupen förra året och gör det gärna igen. Det är alltid skönt med ett litet kvitto på hur vi ligger till”.