Senaste nytt inför KHK borta ikväll

Ikväll återstartar Hockeyettan för Mörrums del efter ett två veckor långt uppehåll. Motståndet blir svårast tänkbara: serieledarna Karlskrona HK på bortaplan.

”Jag tror uppehållet kom lägligt för oss. Killarna har hunnit hem och besöka sina släktingar och vänner och byggt upp ny energi. Denna veckan har vi tränat riktigt bra. Vi har faktiskt ett härligt go i truppen och en stor tro på det vi gör. Vi har fortsatt att jobba med detaljer, som till exempel noggrannheten med pucken”, säger Goisets tränare Richard Melkersson.

KHK är storfavoriter i derbyt ikväll och det passar Mörrum bra.

”Vi ser bara möjligheter. Det finns några saker som vi måste vara extra vaksamma på, som deras powerplay. Vi får inte ta för många utvisningar, då blir det svårt. Det är en lärdom från matchen i Jössarinken förra månaden. Annars är det som vanligt fokus på vår egen prestation. Om inte vi själva gör det vi ska, så kommer det inte att gå vägen. Det krävs säsongsbästa för att rubba KHK, men jag är övertygad om att vi kan nå upp där idag”.

Unge centern Hugo Mörnhed är inlånad från Olofströms J20 och kommer att spela mot Karlskrona ikväll och mot Tyringe på söndag. Edwin Hansson fortsätter som back. Hugo Blomberg är fortsatt avstängd. Melvin Krause är utlånad till Sölvesborg.

Mörrum Hockey hoppas på ett lika stort läktarstöd som vid fjolårsderbyt (bilden nedan), då vi mot alla odds lyckades besegra KHK på bortaplan!

Matchen kan ses via Hockeyettan samt via BLT och Sydöstran.

Biljetter till söndagsmatchen mot Tyringe köper du HÄR.