Tröjauktionen: Simon minns en säsong full av stjärnor

Våren 2004 vann Simon Skoog SM-guld med HV71. Men under sommaren skadade han ryggen och när den nya säsongen drog igång lånades han ut till sin gamla klubb, Mörrum Hockey, i Allsvenskan.

Simon behövde komma igång efter sin skada och att det blev Mörrum var inget konstigt. Under åren 2000-2003 spelade han över 100 matcher för Goiset i Allsvenskan, innan flyttlasset gick till Jönköping.

”Hösten 2004 var lock out-säsongen i NHL, så det vimlade av bra spelare i Sverige. Jag kommer ihåg att det var grymma spelare i Mörrum också. Calle Söderberg till exempel. Och Marcus Paulsson, som inte var så gammal då”, säger Simon.

En av matcherna som Simon spelade för Goiset var mot Växjö i Jössarinken den 10 oktober. Pär-Magnus Ströms bild här under är hämtad från just den dagen. Lakers vann med 3-1 inför 1462 åskådare. Simon Skoog – som numera heter även Peter i efternamn – assisterade till Mörrums mål.

”Jag minns den matchen, det var precis när Växjöhypen hade börjat dra igång”.

Senare den säsongen återvände Simon till HV71. Året därpå blev det Brynäs och sedan fortsatte hockeyresan till bland annat Malmö Redhawks.

I Mörrum spelade Simon denna historiska säsong med ett legendariskt tröjnummer: nämligen #24 som tidigare burits av bland annat Patrik ”Putte” Eriksson. Nu kan tröjan bli din! Lägg ett bud på #24 eller någon av de andra tröjorna från Goisets senaste sejour i Allsvenskan!

Tillgängliga tröjor och senaste bud, klicka HÄR:

Lägg ett bud: mejla [email protected]