Tommy Johansson och Johan Burman är Kvällens Goisare på söndag

Kvällens Goisare mot Alvesta SK på söndag är två forwards som tjusat publiken i Jössarinken många gånger. Framförallt i början av 80-talet då Goiset dominerade den blekingska hockeyscenen och spelade playoff till Elitserien två säsonger i rad: 1981/82 mot VIK Hockey och 1982/83 mot Huddinge IK.

Det handlar om två herrar som båda anslöt till Mörrum från Skellefteå AIK och nu hunnit fylla 66 år: #15 Johan Burman och #14 Tommy Johansson.

”Vi hade en fantastisk sammanhållning i laget. Vi var många norrlänningar som flyttade ner samtidigt”, säger Johan.

Just säsongerna med playoff-matcherna är de som han minns bäst från sin aktiva tid i Mörrum Hockey.

”Tyvärr förlorade vi mot Västerås första året och det andra året mot Huddinge. Vi var så nära att slå ut Huddinge, hade vi lyckats göra ett mål till i hemmamatchen så hade vi fått en tredje match på Jössa och då vi hade absolut vunnit! Det var ett enormt tryck i hallen, publiken var fantastisk och hjälpte oss spelare att göra underverk på isen. Tack vare fler stående i publiken så blev det automatiskt mer tryck i hallen”.

”När det gäller minnen från andra matcher så var alla derbyn mot Karlskrona riktiga höjdare, samt en match mot HV71 där de lyckades kvittera till 4-4 i slutet. Publiken var i uppror och gav sig på HV:s spelarbuss”.

Även Tommy rankar matcherna mot Västerås och Huddinge som sina bästa minnen.

Förutom Johan och Tommy fanns det som sagt en rad norrlänningar i Mörrum för 40 år sedan. Bland annat Jan Wännström, som Johan kände sedan tidigare. De två hade ett band tillsammans och spelade in en klassisk låt, som var Mörrums första riktiga klubblåt. Många av dagens Goisare kanske inte har hört ”Mörrum e laget” så här kommer den:

Såväl Johan som Tommy blev kvar i Karlshamn efter sina karriärer.

”Jag trivdes väldigt bra här, bildade familj och var ungdomstränare”, säger Tommy.

Johan Burman jobbar idag som musiklärare, medan Tommy har hunnit bli pensionär.

”Jag har jobbat på Väggaskolan sen 1996 och har trivts utmärkt, men nu är jag inne på sista året innan pensionen slår till. Vart tog tiden vägen kan man undra?” säger Johan, som även han varit ungdomstränare och dessutom tränat A-laget tillsammans med Thommie Bergman.

På söndag från 15.00 finns Johan och Tommy på plats utanför Jössarinken och hälsar publiken välkommen, delar ut programblad och snackar gamla minnen.

Biljett till matchen mot Alvesta köper du HÄR.