Nedsläpp 19.00: Goiset har hela landets mest effektiva målskyttar!

Mörrum Hockey har Sveriges vassaste avslutare.

16,57 procent av alla skott går i mål.

”Det är galna siffror, men så har vi också spelare som både vill och kan göra mål”, säger Vilmer Stahmann, 20, som för egen del tryckt in tolv puckar den här säsongen – men ändå bara är fyra i den interna målligan.

Biljetter: Mörrum-Eskilstuna Linden

Mörrum har så här långt i fortsättningsserien skjutit 350 skott och gjort 58 mål. Bäst av alla, sett till hela säsongen, är Hugo Frylén med 18 mål, skuggad av Khalid Ibrahim (14) och Marcus Paulsson (13).

Hur kan det komma sig att Goiset plötsligt blivit så enormt effektiva i avsluten? Mot Troja satt till exempel 27,2 procent av skotten, mot Forshaga 22,2. Sammanlagt gör alltså Mörrum mål på drygt 16 skott av 100.

”Det är en stor omställning att komma från juniorhockeyn in på seniornivå. Man måste både tänka och agera snabbare. Det tar ett tag att komma in i det. Nu känns det mera självklart när målchanserna kommer. Pucken ska bara smällas dit”, säger Vilmer Stahmann som svarade för ett hattrick senast mot Forshaga.

Khalid Ibrahim gjorde två mål i samma match.

”Vi borde kanske skjuta ännu mer. Men vi har många spelare som gärna vill hålla i pucken för att skapa lite zontid. Det är väl egentligen bara Hugo Frylén som vill skjuta i varenda läge. Det är ingen slump heller att han gör många mål, han tränar på skott hela tiden”, säger Khalid.

Både Vilmer och Khalid tror att mycket av framgången med målgörandet i den nya serien beror på ökat självförtroende. Såväl individuellt som lagmässigt.

Goiset jagar hastigt och lustigt en plats i kvalet till Allsvenskan. Trots skador, sjukdomar och avstängningar har laget den senaste veckan tagit två mycket viktiga segrar, mot Troja och Forshaga. Ikväll kommer Eskilstuna Linden på besök till Jössarinken.

”Vi kommer att göra allt i vår makt för att bli trea. Det är fyra matcher kvar som vi tänker vinna. Sedan får vi se hur långt det räcker”, säger Vilmer Stahmann.

Biljetter till kvällens match köper du HÄR.

SVERIGES
EFFEKTIVASTE
AVSLUTARE:

SHL
Växjö 11,82

Hockeyallsvenskan
Brynäs 11,47

Allettan Södra
Tranås 12,38

Allettan Norra
Lindlöven 12,26

Vårettan Södra
Mörrum 16,57

Vårettan Norra
Strömsbro 13,43

Foto: Martin Eriksson/Brahe Media (översta bilden)